Populære sporter
All sport
Vis alt

Disse utvalgte skal forsvare Norges VM-gull i lagkonkurransen

Eurosport
AvEurosport

Publisert 13/02/2023 klokken 14:05 GMT+1

Den formsterke alpinkometen Alexander Steen Olsen (21) er inne på det norske laget som skal kjempe om VM-medalje i mikskonkurransen i parallellslalåm.

Alexander Steen Olsen. Foto: Lise Åserud / NTB

Foto: NTB

Oslo-gutten er tatt ut sammen med Timon Haugan, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Thea Stjernesund, Maria Tviberg og Kristin Lysdahl.
Steen Olsen er inne i sin første sesong på landslaget. Han hadde sterke resultater i slalåm og storslalåm i opptakten til VM.
Norge er tittelforsvarer i lagdisiplinen. Stjernesund var med på gullaget som slo Sverige i finalen for to år siden. Den gang skulle Haugan og Lysdahl vært med, men begge måtte stå over av ulike grunner.
Hvert lag kan ha med seks utøvere til tirsdagens medaljeøvelse, men to av dem går inn i en reserverolle. Fordelingen innad i det norske laget er ikke kjent.
Nestvold-Haugen ble i helgen kalt inn i den norske VM-troppen. 35-åringen slapp til etter at Atle Lie McGrath pådro seg en strekkskade i venstrekneet.
Lagkonkurransen kjøres i franske Méribel fra klokken 12.00 tirsdag. 16 lag stiller i en ren utslagsøvelse som starter med åttedelsfinaler.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame