Populære sporter
All sport
Vis alt

Beskriver VM-exiten som et sjokk: – Plutselig kunne jeg ikke gå

Eurosport
AvEurosport

Publisert 10/02/2023 klokken 18:12 GMT+1

Atle Lie McGrath (22) var en av Norges største medaljehåp, men har igjen fått et alpin-VM ødelagt av en kneskade.

DAGEN DERPÅ: Atle Lie McGrath på utøverhotellet i Courchevel dagen etter han skadet kneet i super-G-konkurransen.

Foto: NTB

Bærumsalpinisten pådro seg en strekkskade i venstre kne da han falt i torsdagens super-G-renn. Han fikk et slag på den ene skien og gikk halvveis ut i spagaten.
Deretter deiset McGrath i bakken, men kom seg raskt opp og ned til målområdet. Haltende ble han tatt med til medisinsk sjekk. Dagen etter møtte han norske medier på utøverhotellet i Courchevel.
– Det er litt av et sjokk. Jeg våknet i går og var klar for å kjøre mitt andre VM-renn og kjempe om medaljer, og så våkner jeg i dag og klarer ikke å gå engang … Det er litt av noen kontraster, sa McGrath på pressekonferansen.
– Jeg er heldigvis omringet av mange fine folk. Jeg har fått masse støtte fra alle på laget, fans og folk på nettet, fortsatte han.
22-åringen ble tidligere i uken nummer fem i superkombinasjonen. Det var hans debut i VM. Egentlig skulle den vært unnagjort i 2021, men et ødelagt sideleddbånd i venstrekneet holdt McGrath ute i mange måneder.
– Det er vanskelig å si hvor alvorlig denne skaden er, det må jeg finne ut av når jeg kommer hjem. Men jeg har en følelse på at det ikke er så ille som da jeg ble skadet for to år siden, så jeg holder på håpet om at jeg har hatt litt flaks, sa McGrath.
I samme periode led lagkompisen Lucas Braathen en nesten helt lik skjebne, og en akutt blindtarmsbetennelse ga ham mer utur rett før årets VM. Braathen håper å kunne rekke slalåmen på mesterskapets siste dag (19. februar).
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame