Populære sporter
All sport
Vis alt

Aamodt Kilde én fattig hundredel unna sitt første VM-gull: – Er selvfølgelig bittert

Joakim Opphus

Oppdatert 09/02/2023 klokken 16:31 GMT+1

Aleksander Aamodt Kilde slo sin erkerival Marco Odermatt i super-G-konkurranse i VM i Courchevel, men han måtte likevel se VM-gullet glippe med én fattig hundredel og endte på sølvplass.

Kilde etter sin første VM-medalje: – Fikk fullklaff i 99 prosent av løypa

Alles øyne var rettet mot Aleksander Aamodt Kilde og Marco Odermatt i dagens super-G, men det var en viss franskmann med navn Alexis Pinturault som ledet i mål før nordmannen satte utfor i trasséen i Courchevel.
Aamodt Kilde, som kom på startnummeret etter franskmannen, leverte en flott super-G og kjørte inn 25 hundredeler inn foran Pinturault og Odermatt som lå på tredje.
Men noe gullløp holdt det ikke til for 30-åringen, for på startnummeret etter kjørte den kanadiske overraskelsesmannen James Crawford inn ett fattig hundredel foran Kilde.
Til tross for frustrasjonen etter å ha tapt VM-gullet med minst mulig margin var Kilde fornøyd med sin første VM-medalje i karrieren.
– Ja, men den er også ganske så flott (om at alpinidretten kan være så frustrerende av og til, journ.anm). Det er min første VM-medalje så jeg må si meg fornøyd med det. Det var en sving jeg kunne gjort bedre og det var der Crawford var bedre enn meg i dag, sier Kilde til Discovery etter sølv-løpet.
– Én hundredel er selvfølgelig bittert, måtte han innrømme.
Norge har ikke vunnet super-G for menn i VM siden Lasse Kjus tok delt gull i 1999

Skadefrykt for McGrath

På startnummer 16 kom Adrian Smisted Sejersted. Nordmannen kjørte strålende i store deler av løypa, men tapte stort på slutten. Han kjørte inn til en 6. plass, 62 hundredeler bak Crawford.
Siste nordmann på startstreken, Atle Lie McGrath, kjørte ut like etter den andre mellomtiden. Han var raskt oppe på beina igjen etter at nesten gikk ned i spagaten og fikk seg en trøkk i kneet. Men når han kom i mål og tok av seg skiene haltet McGrath rett inn i behandlingsteltet.
– Jeg er litt redd for menisken og indre leddbånd på det venstre kneet. Jeg krysser fingrene for at de går bra, men de så ikke bra ut med den haltingen, sa Viaplay-ekspert Kjetil Jansrud om McGrath.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame