Populære sporter
All sport
Vis alt

Snowboardkjører sjokkerte alpintverden i tidenes hundredelsthriller: – Er det mulig?

Oppdatert 17/02/2018 klokken 07:05 GMT+1

En fattig hundredel var forskjellen på gull og sølv, og bronse og 4. plass.

Ester Ledecka

Foto: Scanpix

  • Gullsjansen klokken 10.30: Langrenn, kvinner: 4x5km stafett Eurosport Player og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Kvinnenes super-G ble en av tidenes hundredelsthriller natt til lørdag. Forhåndsfavoritt Lara Gut kjørte et bra løp og tok en oppskriftsmessig ledelse i mål fra femte startposisjon.
Men to startnumre bak kom Tina Weirather fra Liechtenstein og suste inn til ledertid. En svært skuffet Gut måtte innse at Weirather var en fattig hundredel foran henne. Samtidig var hun fem foran italienske Johanna Schnarf som ble skjøvet ned til en tredjeplass.
– Er det mulig? Da skjønner vi hvorfor Gut ristet litt på hodet hvis hun så den der komme, sa Eurosports ekspert Tom Stiansen.
Saken fortsetter under videoen:

Snowboardkjører sjokkerte alpintverden: – Er det mulig?

Men det ble ikke gull til Weirather for østerriske Anna Veith kom som en rakett fra startnummer 15 og tok ledelsen med en tidel.
– Det er helt utrolig. Hun klinker til når det gjelder som mest, kommenterte Eurosports Håkon Bjercke.
Men som om det ikke var nok kom tjekkiske Ester Ledecka på startnummer 26 og sjokkerte alpintverden. Storfavoritten i parallellslalåm i snowboard senere i mesterskapet suste inn til OL-gull i alpint (!) en hundredel foran Veith. Dermed var det en hundredel som skilte gull og sølv, og en hundredel som skilte bronsen og 4. plassen.
– Hun tar den. Det er helt utrolig. Hun kan vinne to gull i OL i to forskjellige idretter, brølte Bjercke i boksen.
– Er det mulig? Hun tror det ikke selv, sa Stiansen.
Ledecka debuterte i verdenscupen i alpint så sent som i februar 2016.
  • Gullsjansen klokken 10.30: Langrenn, kvinner: 4x5km stafett Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

– En liten skrell

For Norges håp Ragnhild Mowinckel klaffet det ikke helt. Den norske medaljevinneren i storslalåm lå 19 hundredeler foran Veith ved andre mellomtid, men tapte mye i avslutningen og ligger på en 13. plass 88 hundredeler bak gullvinneren.
25-åringen hadde en godfølelse etter sølvet som hun tok med seg inn i løpet, men klarte likevel ikke å slippe seg helt løs i løypa.
– Det er en liten skrell, men samtidig det beste jeg fikk til i dag. Jeg tenkte å gi gass og jeg synes jeg fikk til det en del, men så føltes det ut som jeg oversvingte. Jeg hadde litt for mye kontroll hele tiden. Det ble litt for lite risiko, sier Mowinckel til Eurosport.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame