PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Det norske laget med Leif-Kristian Nesvold-Haugen, Sabastian Foss Solevåg, Kristin Lysdahl og Nina Haver-Løseth tok en overraskende bronse i lagkonkurransen i mixed parallellslalåm.
Det er første gang øvelsen er på OL-programmet, og Norge klinket til i debuten. Gullet tok sveits, mens Østerrike tok sølvet.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
Før lørdagen hadde Norge tangert USAs rekord på 37 medaljer i ett og samme vinter-OL. Med denne bronsen er det nå klart at Norge har levert tidenes medaljefangst i et vinter-OL med 38 medaljer.
– Det er ekstremt gøy. Dette er noe jeg har gledet meg til. Jeg visste vi hadde muligheten, men det gjorde ekstra godt da jeg så at det var vi som tok bronsen i dag. Jeg er veldig, veldig stolt av alle sammen. Det var ekte team-innsats, sier Haver-Løseth til Eurosport.no
Se den fantastiske avgjørelsen av Nestvold-Haugen. Saken fortsetter under.

– Snakkes, Clement

I bronsefinalen mot Frankrike startet Lysdahl mot den franske kanonen Tessa Worley, der den franske kvinnen tok parseieren. I duell nummer to vant Foss Solevåg over Alexis Pintaurault. I den tredje duellen ble det igjen fransk seier til Baud Mugnier over Haver-Løseth. Dermed var alt presset på Nestvold-Haugen i den siste duellen.
30-åringen leverte, og suste ned til seier, hele 31 hundredel foran franske Noel. Dermed sikret Norge seg bronse på bedre tid enn franskmennene, som var regjerende verdensmestere i øvelsen.
– Han har nerver av stål der, Nestvold-Haugen. Helt fantastisk kjøring, sa Eurosport-ekspert Tom Stiansen.
– Jeg visste jeg måtte vinne, men da jeg kom til hoppet tenkte jeg «snakkes, Clement», nå er det bare å se ryggen min, sier Nestvold-Haugen til Eurosport.
– Det morsomme er at alle de andre norske har levert medalje, men nå tar alle vi her en i ett jafs, ler han.
Med dagens bronse har Norge tatt vanvittige syv alpintmedaljer i dette OL. Det er rekord for alpinistene.

Startet forrykende

Dagen startet svært bra allerede i 8. delsfinalen, og Norge gikk enkelt videre over det russiske laget med fire av fire duellseire.
I kvartfinalen ventet Storbritannia, med blant andre slalåmkanonen Dave Ryding på laget. Her ble duellene jevnere, og etter fire dueller stod det 2-2.
Men på grunn av bedre tider samlet sett på alle duellene, tok Norge seg videre til semifinale.
I semifinalen mot Østerrike var det fire jevne dueller, men Østerrike trakk det lengste strået i tre av duellene.
Bare Nestvold-Haugen vant sin duell. Dermed ble det bronsefinale på Norge.
PyeongChang
Vonn bekrefter ryktene: – Jeg er lei meg
22/02/2018 PÅ 11:40