PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Etter å ha kjørt ut i slalåmdelen i superkombinasjonen torsdag var det en litt skuffet Lindsey Vonn som gikk pressen i møte, for med det var hennes olympiske karriere over.
I intervju med blant annet Eurosport verifiserte den amerikanske alpinstjernen at deltagelsen i PyeongChang blir hennes siste OL, noe hun hadde blandede følelser om å innse.
PyeongChang
Ble eneste alpinist uten medalje - får æren for mye av suksessen: – De kan takke han
24/02/2018 PÅ 09:50
– Jeg er ganske trist, men glad. Jeg er stolt over det jeg har prestert i min olympiske karriere. Alt jeg kan si er at jeg alltid gjør mitt beste, forteller Vonn til Eurosport.no, etter at den siste medaljemuligheten glapp.
– OL er en mulighet for oss til å være et lag og representere landet vårt, og jeg håper å ha gjort det. Men samtidig er jeg trist over at dette er mitt siste OL, legger hun til.

Bør vurdere å kutte øvelse

Da utfordelen var gjennomført i Vonns aller siste olympiske øvelse lå den amerikanske fartsspesialisten i soleklar ledelse. Med utgangspunket hun selv hadde gitt seg var alle muligheter tilstede for at medaljegrossisten skulle ta med seg nok en mesterskapsmedalje, men slik gikk det altså ikke.
Nå mener den amerikanske jenta at kombinasjonsøvelsens videre eksistens på OL-programmet burde vurderes.
Vonn legger ikke skjul på at det er positivt for utøverne å ha flere medaljeøvelser å delta i, men per nå er ikke nivået holdbart for at superkombinasjonen bør inkluderes i fremtidige mesterskap, ifølge alpinesset.
– Det er alltid fint å flere øvelser i et OL, men samtidig er ikke nivået på konkurransen bra nok til å fortsette med det. Seertallene er lave, antall utøvere til start er få. Det er et argument å komme med både for og mot, men man skal ikke ha en konkurranse bare for å ha den. Det må vurderes, om det er et poeng å fortsette å ha øvelsen med eller ikke, meddeler Vonn.
Saken fortsetter under videoen.

Jakter Stenmarks rekord

Deltagelse i de olympiske leker er kanskje historie hva superstjernen angår, men en hverdag med skiene på hylla og tilskuerplass til verdenscupsirkuset er ikke en tanke hun ser for seg, riktig ennå. Det er fortsatt tid igjen til å høste flere rekorder, i Vonns sinn.
– Nei, jeg er ikke ferdig ennå - jeg har en verdenscuprekord å ta. Jeg håper jeg slår rekorden (til Ingemark Stenmark) på ett år, for to (år til med konkurranse) vil bli hardt, sier Vonn.
Per februar 2018 har den amerikanske fartskanonen 81 verdenscupseiere. Legendariske Stenmark troner øverst med sine 86, noe som innebærer at Vonn må sikre seg ytterligere seks i den gjenværende delen av sin karriere om hun skal bli stående som tidenes mestvinnende alpinutøver.

– Døren er alltid åpen

Det håper hun lar seg gjøre i de resterende øvelsene denne og kommende sesong. I mens ønsker hun å kunne fortsette å bidra som en verdifull lagspiller på det amerikanske landslaget.
– Jeg setter pris på tiden jeg bruker sammen med mine yngre lagvenninner, og døren er alltid åpen om de lurer på noe. Jeg hjelper til med det de måtte lure på.
– Det jeg kan bidra med og lære de andre kan de videreføre til den neste generasjonen. Vi hjelper hverandre, og det er det alt handler om til syvende og sist, avslutter Vonn.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 PÅ 03:38