PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Tidlig lørdag tok Norge bronse i parallellslalåm, etter at Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss Solevåg, Kristin Lysdahl og Nina Haver-Løseth slo Frankrike i kampen om tredjeplassen. Før rennet hadde ingen av de ovennevnte innkassert edelt metall i PyeongChang, ei heller Maren Skjøld og Jonathan Nordbotten som reserverer også får hver sin.
Med bronse til hver av de seks utøverne i parallellslalåm etterlates Aleksander Aamodt Kilde som den eneste i den norske troppen uten medalje.
PyeongChang
Tok historisk alpintmedalje – nå har Norge levert tidenes vinter-OL: – Veldig, veldig stolt
24/02/2018 KLOKKEN 03:38
OL i PyeongChang vil ikke minnes for 25-åringens prestasjoner, et mesterskap hvor Aksel Lund Svindal overkom utforbarrieren og Ragnhild Mowinckel ble den første norske kvinnelige utøveren med to medaljer i ett og samme OL.

– De kan takke Aleks

Kilde står med 13. plass i super-G som sin beste plassering fra årets leker, og har selv uttalt at han er skuffet over egen prestasjon. Det til tross mener lagkameratene at Kilde har hatt stor betydning for det Norge har levert. At Lommedalskjøreren har sin del av æren for Norges totalt sju medaljer.
– Man er bortskjemt med gode resultater i Norge, og vi er et lag som leverer. (Selv om det ikke har gått hans vei i OL) har han levert topp seks-plasseringer i utfor, super-G og storslalåm jevnt og trutt, så han viser at han er å regne med, sier Leif Kristian Nestvold-Haugen til Eurosport.no.
– Vi vet hvor godt han pusher både Kjetil og Aksel på hver trening. Det at de gjør det så bra kan de takke Aleks for, legger Sebastian Foss Solevåg til.

– Medaljen er like mye hans

Foss Solevåg og Nestvold-Haugen ble Norges representanter på herresiden i parallellslalåmen på bekostning av Kilde, som med det gikk glipp av sin siste medaljemulighet i PyeongChang. Men selv om Norges ulykkesfugl ikke har noe håndfast å se tilbake på var lørdagens bronse like mye Kildes, mener Nestvold-Haugen.
– Han har faktisk lik del i denne medaljen, for han har vært med å bidra til lagscoren som gjør at vi er ranket og seedet på fjerdeplass. Det er nasjonscupen som gjør at vi får en enklere vei mot de virkelig viktig konkurransene, så alle spiller en viktig del i konkurransen, meddeler Nestvold-Haugen, før han tilføyer:
– Selv om han ikke fikk stå på podiet har han vel så mye del i medaljen som oss.

Ett gull, fire sølv og to bronse

Med seieren i bronsefinalen har Norge kapret edelt metall i alle de tre medaljegivende kategoriene, og selv om parallellslalåm muligens ikke er den aller gjeveste disiplinen har den som de andre øvelsene sin definerte verdi, mener Norges utvalgte.
– Det er en underholdende disiplin. Det er acction hele tiden uten pauser – mann mot mann. Vi var sultne og har trent på det, og ingenting er morsommere enn å vinne som lag, uttrykker Nestvold-Haugen.
Nina Haver-Løseth er enig i lagkompisens vurdering.
– Det er det desidert mest publikumsvennlige man driver med. Det sier tilbakemeldingene óg, som vi får fra alle. Jeg tror det har kommet for å bli på OL-programmet. Folk kan si hva de vil om parallellslalåmen, men vi tar bronse. Og medalje er medalje, sier Haver-Løseth til Eurosport.no.
PyeongChang
Vonn bekrefter ryktene: – Jeg er lei meg
22/02/2018 KLOKKEN 11:40