Populære sporter
All sport
Vis alt

Debutant sentral i ny førsterekke: – Må ikke låse meg!

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 06/05/2017 klokken 13:15 GMT+2

Alexander Reichenberg (25) er kanskje mesterskapsdebutant, men går rett inn i Norges førsterekke under VM.

Alexander Reichenberg

Foto: Eurosport

PARIS/OSLO (Eurosport.no): Fredag starter hockey-VM, med ny trener i Petter Thoresen (55) og nye rekkekombinasjoner. Sønn Patrick Thoresen (33) blir som ventet sentral, og får med seg en annen stjerne, Ken André Olimb (28), i førsterekka.
Mer overraskende er det at Alexander Reichenberg (25), som nylig har meldt overgang fra Storhamar til Sparta Praha, også får plass i den beste rekka.
– Det er en ære og en mulighet jeg må ta nå som jeg får mye tillit fra treneren. Jeg er ganske kjapp, så vi skal bruke farten min når vi dumper pucken fremover så får de andre stå for krydderet, sier Reichenberg til Eurosport.
25-åringen er mesterskapsdebutant for Norges beste menn, og innrømmer at førsterekkeplassen er en stor tillitserklæring.
– Ja, helt klart. Men jeg kan ikke tenke for mye på det, da låser jeg meg helt. Jeg skal vise at jeg har noe der å gjøre også og ikke bare seile med, sier Reichenberg.
(saken fortsetter under videovinduet)
Patrick Thoresen har høye forventinger til den nye, offensive trioen.
– Jeg synes vi ser isen bra. Vi tre må ut å levere, fordi det er vi som kommer til å få mye minutter i viktige faser av kampene, sier Thoresen.
Tror du mange er overrasket over at Reichenberg er i førsterekka?
– Ja, kanskje noen som ikke har fulgt skikkelig med de siste årene. Han er kanskje et litt ukjent navn for enkelte, men han har gjort seg fortjent til plassen han har fått.
Norge starter sitt VM lørdag. Kampen mellom Norge og vertsnasjon Frankrike blir garantert en publikumsfest, som du kan se på Eurosport Norge og Eurosport Player fra klokken 20:00.
Allerede fredag har vi dette på menyen:
16.00: Sverige – Russland | Eurosport Norge
16.15: Finland – Hviterussland | Eurosport Player
19.30: Magasin med Jonas Bergh-Johnsen | Eurosport Norge
20.15: Tsjekkia – Canada | Eurosport Norge
20.15: USA – Tyskland | Eurosport Player
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame