Scanpix

Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten

Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten
Av Eurosport

16/05/2017 14:21Oppdatert 16/05/2017 14:53

De norske ishockeyherrene snuste på seier i VM-avslutningen, men Hviterussland snudde 2-3 til 4-3-seier på kort tid.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Hviterussland - Norge 4-3

Saken oppdateres!

Norge ledet 3-2 mot Hviterussland, men endte til slutt med et surt 3-4-tap i den siste kampen i gruppespillet. Kvartfinalehåpet var allerede knust etter tapet mot Canada.

– Det er skuffende at vi sløser og tuller bort den ledelsen vi har. Vi har vært gode defensivt, men nå taper vi pucken i egen sone og slipper til store sjanser mot oss på 3-2, sier trener Petter Thoresen til Eurosport etter kamp.

I ettermiddag reiser ishockeygjengen tilbake til Norge. Umiddelbart virker det som at de tar med seg en dårlig følelse på flyet.

– Det er skuffende. Jeg synes vi egentlig spiller ganske dårlig i dag. Det ser ut som at vi har pakket kofferten og er på vei hjem, oppsummerte Patrick Thoresen til Eurosport.

– Vi kom godt i gang i den tredje perioden og tar ledelsen. Det er vi fornøyde med. Det virker litt som at det kollapser på 3-3 og 4-3, sier trenerens sønn.

Tungt start

I en kamp som ikke ble avgjørende for utfallet av VM for Norges del tok det lang tid før den første pucken fant veien til mål. Først seks minutter ut i annen periode ble det 1-0 til hviterusserne ved Jevgenij Lisovets.

Video - Norsk kjempeblemme: – Hva er det du driver med?!

00:55

Norge kvitterte ved Daniel Sørvik på et langskudd etter 35.05 minutter, men under tre minutter senere tok hviterusserne ledelsen igjen. Aleksandr Kulakov satte inn 2-1 etter svakt norsk backspill.

Video - Norge utligner mot Hviterussland

00:47

I siste periode åpnet Norge sterk og fikk 2-2-målet ved Alexander Reichenberg. Han gjorde en fin jobb på høyrekanten etter at Patrick Thoresen snappet pucken, dro seg inn og satte pucken inn til utligning.

Video - Norge slår tilbake igjen

00:39

Under tre minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen. Jonas Holøs dundret fram som et lokomotiv og styrte inn 3-2 etter fint norsk angrepsspill.

Video - Norge tar ledelsen: – Vi rundspiller dem!

00:40

Men ledelsen skulle ikke vare kampen ut. Ilja Sjinkevitsj utlignet med snaut seks minutter igjen å spille, og etter 56.56 kom 4-3-målet ved Lisovets. Dermed ender Norge VM med åtte poeng etter to seirer og fem tap.

Video - Så nære var Norge poeng!

00:59

(©NTB/Eurosport.no)

0
0