Hviterussland - Norge 4-3
Saken oppdateres!
Norge ledet 3-2 mot Hviterussland, men endte til slutt med et surt 3-4-tap i den siste kampen i gruppespillet. Kvartfinalehåpet var allerede knust etter tapet mot Canada.
Hockey-VM
Norges kvartfinaledrøm knust etter juling fra Canada: – Vi blir spilt ut etter alle kunstens regler
15/05/2017 PÅ 16:30
– Det er skuffende at vi sløser og tuller bort den ledelsen vi har. Vi har vært gode defensivt, men nå taper vi pucken i egen sone og slipper til store sjanser mot oss på 3-2, sier trener Petter Thoresen til Eurosport etter kamp.
I ettermiddag reiser ishockeygjengen tilbake til Norge. Umiddelbart virker det som at de tar med seg en dårlig følelse på flyet.
– Det er skuffende. Jeg synes vi egentlig spiller ganske dårlig i dag. Det ser ut som at vi har pakket kofferten og er på vei hjem, oppsummerte Patrick Thoresen til Eurosport.
– Vi kom godt i gang i den tredje perioden og tar ledelsen. Det er vi fornøyde med. Det virker litt som at det kollapser på 3-3 og 4-3, sier trenerens sønn.

Tungt start

I en kamp som ikke ble avgjørende for utfallet av VM for Norges del tok det lang tid før den første pucken fant veien til mål. Først seks minutter ut i annen periode ble det 1-0 til hviterusserne ved Jevgenij Lisovets.
Norge kvitterte ved Daniel Sørvik på et langskudd etter 35.05 minutter, men under tre minutter senere tok hviterusserne ledelsen igjen. Aleksandr Kulakov satte inn 2-1 etter svakt norsk backspill.
I siste periode åpnet Norge sterk og fikk 2-2-målet ved Alexander Reichenberg. Han gjorde en fin jobb på høyrekanten etter at Patrick Thoresen snappet pucken, dro seg inn og satte pucken inn til utligning.
Under tre minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen. Jonas Holøs dundret fram som et lokomotiv og styrte inn 3-2 etter fint norsk angrepsspill.
Men ledelsen skulle ikke vare kampen ut. Ilja Sjinkevitsj utlignet med snaut seks minutter igjen å spille, og etter 56.56 kom 4-3-målet ved Lisovets. Dermed ender Norge VM med åtte poeng etter to seirer og fem tap.
Norge holdt på å få en scoring med få sekunder igjen, men det ville seg rett og slett ikke. Se den utrolige situasjonen her:
(©NTB/Eurosport.no)
Hockey-VM
VM avgjør NHL-Martinsens fremtid: – Jeg gir meg ikke nå
15/05/2017 PÅ 07:31
Hockey-VM
Norge sjokkerer igjen: – Å herre min hatt, hva er det som skjer?
13/05/2017 PÅ 12:34