Canada - Norge 5-0
Norges kvartfinalehåp ble smadret av kanadiske stjerner på isen i Paris. To sene powerplay-scoringer av Canada sent i første periode skilte lagene. Derfra og ut var det ingen vei tilbake for Norge som til slutt tapte 0-5.
– Vi blir spilt ut etter alle kunstens regler. Vi kjemper og holder noenlunde unna i fem mot fem, selv om vi får et meget hardt press mot oss. Haukeland fortsetter å spllle bra, men så er de altfor gode i powerplay i dag, oppsummerte trener Petter Thoresen etter to perioder.
Hockey-VM
Lundqvist ble helten da Tre Kronor tok VM-gull
21/05/2017 PÅ 22:04
Etter kampen hadde han ikke endret mening:
– Det er stor klasseforskjell. Vi skaper nesten ingenting. Vi ble utspilt. Det ser ut som at vi er slitne, forklarte en skuffet Thoresen etter at drømmen var knust med 0-5-tap.
De norske ishockeygutta hadde kniven på strupen før Canada ventet i den nest siste kampen i gruppespillet. Uten poeng ville man være sjanseløse på en kvartfinale, mens ett poeng ville bety at man ville klare bragden såfremt man slo Hviterussland i den siste kampen, samtidig som Canada slo Finland.
Tirsdag fra 12.15 på Eurosport Norge og Eurosport Player: Se Norges siste VM-innsats mot Hviterussland
Petter Thoresen gjorde et overraskende grep i form av et keeperbytte før møtet med stormakten: Henrik Haukeland kom inn for Lars Haugen.
Den nye burvokteren så tidlig ut til å måtte vise seg frem. Det gikk nemlig under to minutter før Canada fikk straffe. Norge slapp imidlertid unna et tidlig baklengs. Ryan O'Reily banket pucken over buret til Haukeland. Norge slet likevel voldsomt i åpningsperioden.
– Vi har vært veldig, veldig rufsete bakover i starten. Canada har hatt flere veldig store sjanser, inkludert en straffe, mente Eurosports ishockey-ekspert Espen «Shampo» Knutsen.
Overkjøringen resulterte i at Canada lurte en puck bak Haukeland, men dommmerne annullerte scoringen fordi målet var ute av stilling.
– Det kommer til å bli mål hvis vi ikke skjerper oss, advarte «Shampo».
Det fikk han helt rett i.
Med 2:12 igjen scoret Brayden Schenn mot et norsk lag i undertall. En fullt fortjent ledelse som bare skulle bli større.

– Henger rett og slett ikke med

Få sekunder senere fikk Norge en ny utvisning, og igjen var Canada nådeløse. Denne gangen var det Colton Parayko som scoret med et håndleddsskudd.
– Sett under hele perioden, så har Canada vært veldig, veldig sterke. Vi er ikke i nærheten av å henge med egentlig, oppsummerte den tidligere Vålerenga-treneren i kommentatorboksen.
I andre periode holdt de norske gutta nullen i et kvarter, så økte Mark Scheifele til 3-0.
– Vi skal ikke slå Canada, men at det skal se sånn ut hadde jeg kanskje heller ikke regnet med. At det skulle våre så mye overtak til Canada, mente «Shampo».
Like etter økte Canada til 4-0 med Parayko – igjen i overtall.
– Vi er ikke i nærheten i noen av spillets faser i det hele tatt. Vi henger rett og slett ikke med. Det var nesten som vi hadde kastet inn hånkledet før kampen startet, sa «Shampo», som mente det først og fremst virket som et mentalt problem.
Norge kom aldri tilbake mot hockeynasjonen. Kampen endte 5-0 til Canada etter at O'Reily scoret kampens siste i overtall.
Hockey-VM
Superduellen i VM-finalen – nå er det klart for tungvektsmøte
20/05/2017 PÅ 20:16
Hockey-VM
Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten
16/05/2017 PÅ 12:31