Ishockey
Hockey-VM

Norge sjokkerer igjen: – Å herre min hatt, hva er det som skjer?

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Anders Bastiansen sender Norge i ledelsen

Foto: Scanpix

AvEurosport
13/05/2017 på 12:32 | Oppdatert 13/05/2017 på 15:11

Andreas Martinsen sikret Norge poeng, men i spillforlengelsen ble finnene for sterke.

Norge-Finland 2-2 (2-3 e.s.):

Finnene så lenge ut til å stikke av med alle poengene i kampen mot Norge lørdag ettermiddag. Men med et halvt minutt igjen på klokken ble Andreas Martinsen den store helten da han sikret Norge ett poeng, og spillforlengelse. Men finnene viste seg å være for sterke.

Hockey-VM

Finland til semifinale etter sjokkseier

18/05/2017 PÅ 16:52

– Det er kjedelig at vi taper på overtid nok en gang, men vi har tatt poeng mot to stormakter, sa Patrick Thoresen til Eurosport etter kampen.

For Petter Thoresens menn gjentok suksessen fra torsdagens kamp mot Tsjekkia, hvor de også tok ett poeng med spillforlengelse.

Nå gjenstår to kamper, først mot regjerende verdensmester Canada, før Hviterussland står for tur.

– Størst mulighet med tre poeng mot Hviterussland i siste kampen, men det er 17 år siden Norge tok poeng mot Canada sist, kanskje det er på tide nå, sa en smilende Patrick Thoresen før de siste to gruppespillskampene.

Mandag klokken 16.15 er det puckdrop mot Canada. Tirsdag kl. 12.15 er det Hviterussland som står for tur. Kampene ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player.

Holdt nullen

Norge åpnet knallsterkt i kampen mot Finland, og hadde overtaket på finnene de første 20 minuttene.

Med tre minutter igjen på klokken i første periode fikk finnene en utvisning etter at Markus Hannikainen presterte å plassere en høy kølle i ansiktet til Dennis Sveum.

– Overtallsspillet som foreløpig ikke har fungert, var alt det Eurosport-kommentator Jørgen Klem rakk å si før Anders Bastiansen og Mattias Nørstebø viste hva Norge er gode for.

– Vi leder mot Finland. Det er så deilig. Han der sliter big time nå mot de norske gutta i overtallet, sa Klem og hintet til Finlands trener etter at Norge tok ledelsen 1-0 like før første periode var over.

Finnene snudde kampen

Men finnene hadde mer krutt på lager enn hva de hadde vist de første 20 minuttene.

Norge som så langt i mesterskapet har spilt utmerket i undertallsspill, var ikke like heldige mot Finland. Fem minutter inn i andre periode fikk Dennis Sveum to minutter utvisning, og like etter sørget finnene for redusering til 1-1.

Andreas Martinsen pådro seg Norges tredje utvisning i kampen, og Petter Thoresens menn rakk akkurat å bli fulltallige på banen før Julius Honka sendte finnene i 2-1-ledelse.

– Vi er ikke bra nok, og farlige nok når vi får sjansene, sa Andreas Martinsen til Eurosport etter andre periode.

– Vi gjør en bra jobb i undertall ellers. Vi må fortsette å jobbe, vi er bare ett mål bak, fortsatte Martinsen.

Sikret poeng på tampen

Og ettmåls-ledelsen klarte finnene å holde på i 18 minutter i tredje periode. Men med et halvt minutt igjen av kampen sørget Andreas Martinsen for at det fortsatt var i liv i kampen.

– Å herre min hatt, hva er det som skjer, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem engasjert.

Med utligning til 2-2 ble det spillforlengelse mot finnene, og et viktig poeng var allerede sikret.

– Fantastisk prestasjon hvordan han kriger den inn, sa Klem om Martinsens prestasjon.

Med overtall fra start i spillforlengelsen, hadde Norge en kjempemulighet. Men det ville seg dessverre ikke for Petter Thoresens menn, som måtte se seg slått da finnene ble fulltallige igjen. Markus Hannikainen rakk så vidt å komme tilbake på isen igjen før han sørget for 3-2-seier etter nesten to minutter ut i spillforlengelsen.

– De får tak i pucken i det sekundet spilleren kommer utpå. De har veldig bra timing i det de gjør, og jeg klarer dessverre ikke å redde den siste, sa en skuffet keeper Lars Haugen, som også ble kåret til Norges beste.

Hockey-VM

Reiser hjem etter tap i siste VM-kamp: – Det ser ut som vi har pakket kofferten

16/05/2017 PÅ 12:21
Hockey-VM

Norges kvartfinaledrøm knust etter juling fra Canada: – Vi blir spilt ut etter alle kunstens regler

15/05/2017 PÅ 16:12
Relatert
IshockeyHockey-VMFinlandNorge
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen