Populære sporter
All sport
Vis alt

Pinlig og ydmykende Brann-exit fra Europaligaen: – Det svir

Stian Thelen

Oppdatert 20/07/2017 klokken 21:20 GMT+2

Brann tabbet seg ut på hjemmebane og røk ut for slovakiske Ružomberok.

Brann

Foto: Scanpix

Brann - Ružomberok 0-2:
Utgangspunktet til Brann før returoppgjøret mot slovakiske Ružomberok var enkelt. Om de ikke slapp inn mål ville de være videre til neste runde i Europaligaen.
Men drømmen om å møte Everton i neste runde raknet for rødtrøyene i andre omgang. Først stanget Kristi Qose inn ledelsen, før Vito Wormgoor la Dalibor Takac i bakken innenfor sekstenmeteren. Kaptein Dominik Kruzliak satte inn 2-0 fra straffemerket.
Det betyr at Brann gikk på en pinlig smell på eget gress og er ute av Europaligaen etter å ha tapt 1-2 sammenlagt.
– Det er litt synd at Brann som har vært i god form i fjor og i våre, møter veggen da de skulle ut i Europa. Et Brann-lag i normal form hadde tatt dette laget. Å gå glipp av et møte med Everton svir, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Saken fortsetter under videoen:

– Vi takler ikke det så bra nå

Etter kampen hadde midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen det tungt.
– Vi er skuffet. Slik er det. Det er ikke helt uforjent. De scorer på dødball. Vi visste at de var gode på dødball. Så lager vi et klønete straffe, sa Sivert Heltne Nilsen til Eurosport.
Brann har slitt i det siste i Eliteserien. Kun en seier er det blitt på de syv siste kampene.
– Vi har faste spillere ute og vi mister mye av rytmen. Slik er det for alle lag når man mister sentral spillere. Vi takler ikke det så bra nå, men vi må jobbe på videre. Vi får en liten pause nå, fortsatte midtbanespilleren.
Også Kasper Skaanes var preget etter at drømmen om Europa brast.
– Nå er det ganske trist stemning. Vi skal ikke lyge. Det hadde vært kult å spille mot Everton på Goodison. Det har kanskje lagt litt i bakhodet. Det var god stemning da vi fikk et bra borteresultat og kom hjem og fikk vite at vi kanskje skulle spille på Goodison foran mange folk. Det er ikke så mange på laget som har gjort det før, sa Skaanes til Eurosport.
Se Eliteserien på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

Fikk gult kort for filimg

Gjestene gikk aggresivt ut fra start og rystet vertene i innledningen av kampen. Vito Wormgoor var nære ved å gi gjestene en gavepakke i innledningen, men slovakerne klarte ikke å utnytte rufsete forsvarsspill fra Brann.
I det 10 minuttet fikk Fredrik Hagen gult kort for filming etter å ha gått ned rett utenfor gjestene sekstenmeter.
Som i Slovakia var det en tett og jevn kamp. Omgangens største sjanse kom da Kasper Skaanes ble spilt fri på høyresiden, men skuddet til vingen var svakt og gikk langt utenfor. Dermed stod det 0-0 til pause.
– Vi er litt utrygge med ball. Vi har kontroll. Ett mål så er det full fart, sa Lars Arne Nilsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Stanget bortelaget i ledelsen

Etter pause fortsatte bortelaget i samme spor som i første omgang og de nærmet seg scoring. I det 64. minuttet satt den. Dalibor Takac svingte inn corneren foran mål. Kristi Qose raget høyest og stanget ballen i mål. Et fortjent mål som skapte ny spenning og nerve i kampen.
Elleve minutter senere la Vito Wormgoor Takac i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommeren pekte korrekt på straffemerke.
– Den er korrekt dømt, konkluderte Rekdal.
Fra elleve meter var Dominik Kruzliak sikker og banket inn 2-0. Brann prøvde å sette et trykk på gjestene, men klarte ikke å svare. Dermed endte det 0-2.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame