Bendtner endte måltørken etter praktangrep av Rosenborg: – Perfekt!

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 16/05/2018 klokken 22:20 GMT+2

Nicklas Bendtner hadde ikke scoret for Rosenborg siden fjerde serierunde. Men på fotballens festdag viste superspissen og RBK seg fra sin beste side.

Bendtner

ROSENBORG 3 - 0 LILLESTRØM
Rosenborg hadde tapt fire av de siste syv 16. mai-kampene på Lerkendal, og det var gjestene og Gary Martin som skapte kampens første sjanse. Bra LSK-spill på høyresiden der Haakenstad fant Gary Martin inne i boksen.
Men headingen gikk like utenfor stolpen til RBK-keeper André Hansen.
Fem minutter ut i kampen fikk Thomas Lehne Olsen en eventyrlig mulighet til å gi Lillestrøm ledelsen. Alene med keeper klarte han ikke å få ballen på mål, og Hansen kunne lettet se ballen gå like utenfor RBK-målet.
– Dette er fryktelig forsvarsspill av Rosenborg. Men en spiss skal klare å få ballen på stengene når du kommer slik, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

– Perfekt avslutning

Men nervene fra den sterke LSK-åpningen stilnet fort da Rosenborg rullet opp et mønsterangrep etter 13 minutter.
Etter fine RBK-kombinasjoner mellom Yann-Erik de Lanley og Birger Meling, kom venstrebacken i god innleggsposisjon. Meling fant Nicklas Bendtner inne i feltet, og super-dansken bredsidet kontrollert RBK opp i 1-0-ledelse.
– Strålende angrep av Rosenborg. Innlegget er perfekt, avslutningen er perfekt, og Rosenborg er i gang med festen på 16. mai, sa Fredheim.

De Lanley ut med skade

Og det var hjemmelaget som var klart best på Lerkendal. Anders Trondsen, som scoret mot Stabæk i forrige serierunde, fikk en gyllen mulighet til å doble i første omgang. Men midtbanespilleren traff ikke skikkelig reint, og ballen skled av foten og til side for mål.
Like før pause måtte Yann-Erik de Lanley, som var svært delaktig på RBK-scoringen, ut med det som så ut som en lyskeskade. Inn kom svenske Jonathan Levi.
Og ti minutter ut i andre omgang kom svensken til en gigantsjanse for RBK. Med venstrefoten fikk han avslutte fra ti-tolv meter, men ballen skrudde såvidt utenfor stolpen.

Helland-show

Med en halvtime igjen av kampen tok Helland ansvar helt alene. Kantspilleren fosset frem fra midt på Stabæks halvdel. Driblet seg mellom to LSK-forsvarere og satte ballen i mål under Frode Kippe og mellom beina på keeper.
– Strålende gjort av Helland. Men dette er jo dårlig forsvarsspill av Kind Mikalsen og Rafn. Det tar ingenting bort fra prestasjonen til Helland. Nydelig tofotsfinte før han klinker ballen i mål. sa Fredheim.
Med snaut 20 minutter igjen av kampen, fikk Lillestrøm alle tiders mulighet til å redusere. Erling Knudzon dro seg fint innover i RBK-feltet og fikk avsluttet. Hansen fikk såvidt avverget, men returen falt ned til Simen Rafn.
På åpent mål klarte han ikke å få til en skikkelig avslutning, og RBK-forsvaret på streken, i samarbeid med Hansen, fikk på utrolig vis avverget scoring.
Og da LSK ikke klarte å omsette det de fikk framover, viste Rosenborg-innbytter Alexander Søderlund hvor enkelt det kan gjøres.

Søderlund satte punktum for festen

Bare fire minutter etter han erstattet Nicklas Bendtner på topp, forsøkte han seg upresset fra 20 meter. Ballen stusset en gang før den gikk inn helt nede i siden av Lillestrøm-målet.
Dermed vant Rosenborg 3-0, og ga trønderne en perfekt opptakt til 17. mai i Trondheim.
– Det var godt å få en scoring. Det tar jeg med meg. Det er gøy når det så mye folk og vi klarer å spille bra fotball. Det er gøyere enn det har vært tidligere i sesongen, sa en glad Søderlund til Eurosport etter kampen.
Se høydepunktene fra Rosenborg-festen i videovinduet.