Opptur for Liverpool - nedtur for Solbakken

Publisert 23/08/2017 klokken 22:57 GMT+2

Liverpool tok seg til gruppespillet i Champions League på bekostning av Hoffenheim. Ståle Solbakkens FCK maktet ikke å slå ut aserbajdsjanske Qarabag.

Roberto Firmino, Mo Salah and Emre Can, Liverpool v Hoffenheim

Liverpool er tilbake i mesterligaens gruppespill etter 6-3 sammenlagt over Håvard Nordtveits Hoffenheim. Onsdag endte det 4-2 på Anfield.
Håvard Nordtveit ble byttet ut av Hoffenheim-sjefen allerede etter vel 20 minutter på 0-3.
Emre Can sendte rødtrøyene i ledelsen etter ti spilte minutter på Anfield. Tyskeren, som fikk ballen fra Sadio Mané, plasserte ballen i mål via et Hoffenheim-bein.
Mohamed Salah la på til 2-0 kort tid etter, og dermed var løpet kjørt for tyskerne. Salah plasserte trygt inn en retur etter et skudd som gikk i stolpen. Tre minutter etter sikret nevnte Emre Can 3-0-ledelse.

Nordtveit ofret

Håvard Nordtveit startet for tyskerne, men ble byttet ut like etter vertenes tredje. Hans erstatter Mark Uth reduserte til 1-3 like før halvtimen spilt på Anfield.
Liverpool ga seg ikke med tre fulltreffere. Etter en drøy time utnyttet Jordan Henderson en forsvarsfeil av Hoffenheim, tok med seg ballen framover og la den videre til tidligere Hoffenheim-spiller Roberto Firmino. Sistnevnte satte trygt inn 4-1.
Etter 4-1-målet valgte Jürgen Klopp å ta ut spillere som Trent Alexander-Arnold og tomålsscorer Can. Etter det tok hjemmelaget foten litt av gassen, noe Hoffenheim utnyttet mot slutten. Sandro Wagner ordnet 2-4 elleve minutter før slutt. Flere scoringer ble det ikke.

Nivå tre

Champions League-gruppespillet trekkes torsdag. Liverpool er seedet på nivå tre av fire. Der ligger de sammen med Napoli, Tottenham, Basel, Olympiakos, Anderlecht, Roma og Besiktas.
Chelsea, Manchester City, Manchester United og Tottenham er andre engelske lag i den gjeveste europacupen.
Overgangsvinduet stenger 31. august, og det store spørsmålet for Liverpool-fansen er fortsatt: Blir Philippe Coutinho solgt til Barcelona? Budet skal nå være oppe i 1,4 milliarder kroner.
I serien har Liverpool fire poeng etter to spilte kamper.

Nedtur for Solbakkens FCK

Ståle Solbakken og FC København maktet ikke å ta seg til mesterligaens gruppespill. 2-1 mot Qarabag var ikke nok. Aserbajdsjanerne gikk videre på bortemål.
Qarabag vant den første kampen av fjerde kvalifiseringsrunde 1-0. I København onsdag vant FCK 2-1. Dermed endte 2-2 sammenlagt, noe som gir Qarabag avansement til gruppespillet på bortemålsregelen.
Federico Santander sendte danskene i føringen like før pause, men Dino Ndlovu utlignet for gjestene etter en drøy time. Andrija Pavlovic satte inn 2-1 for FCK, men Qarabag holdt unna mot slutten.
Dermed må FCK rette blikket mot deltakelse europaligaen.