Det opplyser politiet i en uttalelse. De to mennene er 25 og 26 år gamle. Den skadde 53-åringen er ifølge politiet fra Irland og var i Liverpool med broren sin for å se semifinalekampen mellom Liverpool og Roma, som endte 5–2 til hjemmelaget.
Nyhetsbyrået AFP skriver at den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv.
Vitner har forklart at offeret ble slått med et belte og deretter falt i bakken. To menn fra Roma er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk etter hendelsen.
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31
Flere politifolk ble tilkalt til puben Albert omkring ti minutter før kampstart etter meldinger om et «alvorlig overfall». Mannen var påført en hodeskade og ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans er kritisk, opplyser politiet.
Hammere skal også ha vært sett på stedet. Ifølge flere britiske medier var det omkring 80 Roma-tilhengere som løp mot puben der Liverpool-fans oppholdt seg.
Liverpool-kaptein Jordan Henderson har tatt til Twitter i støtte for den hardt skadde supporteren.
– Han kom for å se en fotballkamp og støtte laget. Det eneste resultatet som teller for oss nå er at han blir frisk og kan komme hjem igjen til sin familie og sine kjære, skriver Henderson.
Artikkelen fortsetter under

Fans fra begge lag

– Flesteparten av de 52.500 supporterne som var på kampen, oppførte seg bra og gikk for å se en kamp med god fotball. Likevel, et mindretall av tilhengere både fra Liverpool og Roma var involvert i isolerte hendelser i byen og nær stadion, sier politiinspektør Dave Charnock.
– Stedet der hendelsen skjedde, ligger rett ved stadion og var fullt av folk som var på vei til kampen. Jeg ber alle som har opplysninger eller mobiltelefonopptak av hendelsen, om å kontakte oss med det samme. Det kan være avgjørende for etterforskningen, sier førstebetjent i kriminalpolitiet Paul Speight.
Politiet opplyser at i alt ni menn mellom 20 og 43 år ble arrestert for diverse lovbrudd før og etter kampen.

– I sjokk

«Liverpool FC er i sjokk og forferdet over at en Liverpool-supporter er i kritisk tilstand etter å ha blitt angrepet før mesterligakampen mot Roma.», heter det i en uttalelse på klubbens hjemmesider.
«Tankene våre er med offeret og hans familie i denne svært traumatiske tiden. Vi vil tilby dem vår fulle støtte.», står det videre. Klubben opplyser også at den har vært i kontakt med nødetatene siden hendelsen og vil fortsette å bistå i etterforskningen.
Roma har foreløpig ikke uttalt seg om hendelsen.
(Eurosport.no/NTB)
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54