– 7. raskest gjennom fartsprøve 14, men etter målgang har vi bestemt oss sammen med teamet for å parkere bilen, siden vi ikke føler oss bra med de eksosproblemene vi har hatt de siste dagene, bekrefter Solberg selv på Twitter.
I utgangspunktet skulle Solberg kjøre fire etapper søndag. Nå er han ferdigkjørt.
Rally Kenya
Problemer for Solberg – falt på resultatlisten
26/06/2022 PÅ 12:59
– De har prøvd å fikse det problemet gjennom hele helgen, men både han og Thierry Neuville har slitt litt med eksos i bilen. Det har skapt utfordringer, og nå har Oliver valgt å bryte etter første etappe i dag, sa Discovery-ekspert Mats Østberg etter at Solberg måtte kaste inn håndkleet.
– Det er klart at man blir ukonsentrert og da gjør man feil. Det kan absolutt være årsaken til at han kjørte ut i går. Jeg vil ikke anbefale å konkurrere i en bil full av eksos. På en måte er det litt rart at man ikke finner en løsning. Man har noen luker på sidevinduene og en takventil man kan åpne. Men når de ikke får ordnet det må man gi seg mens leken er god, fortsatte Østberg.
Solberg uttalte allerede fredag at han kjente smerter i brystet etter å ha kjørt med eksos i bilen. Søndag var det nok.
– Vi fikset det meste av problemene. Men han har hatt det tøft de siste dagene og har ikke hatt det bra.Det er helt klart ikke gøy å ha eksos og gass i bilen og det er veldig forstyrrende. Det som er viktig er å kunne fokusere på kjøringen, og det gjorde det umulig å fortsette, sier teamsjef Julien Moncet til SVT, ifølge Expressen.
– De har vært tre dager i bilen, hvor det har vært mye eksos inne i kupeen. De er bare blitt dårligere og dårligere. De føler seg ikke bra selv om teamet har forsøkt å ordne problemet, sier mamma Pernilla Solberg til den svenske kanalen.

Mikkelsen i føringen

Mens Solberg har slitt i WRC-klassen hele helgen, har Andreas Mikkelsen gjort sakene sine bra i WRC 2. Han leder klassen søndag morgen, og går mot seier, som i 2021.
– Han fikk en punktering. Det var en sving hvor det var dratt ut mye grus og stein i veien. Så de måtte bytte dekk og da tenkte han vel at seieren var kjørt, sa Østberg om Mikkelsen.
Men Mikkelsen fikk skiftet dekk og sust videre i bra tempo. Og når de andre konkurrentene også havnet i trøbbel, beholdt Mikkelsen ledelsen.
– De andre hadde også sitt å stri med. Erfaringsmessig har Andreas et overtak på de andre han konkurrerer med, og dette er et løp hvor man får ekstra godt betalt for erfaring.
Sett denne?

Her går det galt for Solberg: – Nei, nei, nei!

Rally Kenya
Solberg klatret på listen: – En av de sykeste dagene jeg har hatt i rally
25/06/2022 PÅ 20:08
WRC
Solberg nummer syv under tøffe forhold i Rally Kenya
24/06/2022 PÅ 14:34