– Etter nesten tre år sammen med Aaron Johnston har vi valgt å gå våre egne veier, sier Solberg på sin Twitterkonto.
Duoen har hatt stor suksess sammen. Blant annet en seier i deres debut sammen på Rally Aluksne i 2019.
WRC
Går mot historisk dobbel: – Får ikke gjort så mye mer
18/10/2021 PÅ 17:36
Sammen tok de steget opp til WRC med debuten i Wales Rally i 2019. De tok de sin første klasse-seier året etter i WRC3 i Rally Estland.
Første rally i den øverste WRC-klassen kom i Arctic Rally i februar tidligere i år, det ble uten Johnston ved sin side for Solbergs del, da iren ble smittet av Covid-19 like før rallyet. Men Solberg imponerte likeså med en sterk sjuendeplass.
Den mest nylige triumfen var seieren i Rally di Alba tidligere i sommer.

Tenkt på det lenge

Kartleserbyttet har vært i Solbergs tanker en god stund, etter en sesong som har foreløpig vært litt stang ut.
– Vi har tenkt på det lenge og har sett på ulike muligheter. Det var i Rally Arctic i februar da jeg måtte prøve en annen kartleser ettersom Aaron ble smittet av korona at jeg tenkte tanken. Men det var ikke før nå i helga jeg bestemte meg for å faktisk gjøre det byttet, forteller Solberg til Discovery.
Solberg er tydelig på at det ikke er snakk om noe uenigheter mellom han og Johnston som førte til utskiftningen.
– Vi er fortsatt venner så det var ikke noe bråk eller noe sånt rundt den avgjørelsen. Det har vært litt småting som har vært tøft i år, som gjorde at jeg kjente at jeg faktisk måtte gjøre noe. Vi er ikke uvenner, men det funket rett og slett ikke, sier han.

Øyeåpner

Solbergs neste Rally er Secto Rally Finland 1. til 3. oktober. En erstatter for Johnston er ikke på plass enda, men 19-åringen ser på flere muligheter. Blant annet kartleseren som måtte steppe inn i Arctic Rally i februar, britiske Seb Marshall.
– Vi har sett på ulike kartlesere. I Arctic Rally fikk jeg prøvd en annen, og det var en øyeåpner, så vi prøver å få igjen Seb som jeg hadde i Finland. Men det er ikke så lett for øyeblikket når nesten alle skal ha en ny kartleser, ler Solberg før han fortsetter:
– Han har sittet på mye på toppnivå tidligere, han måtte bare finne ut om han ønsket det igjen.
Etterspørselen etter kartlesere er stor for tiden. Hele fire førere har byttet kartleser så langt denne sesongen. Gus Greensmith, Dani Sordo, Adrien Fourmaux og norske Andreas Mikkelsen har alle byttet eller er på utkikk etter en ny kartleser.
Sett denne?

Her er Oliver Solberg bare centimeter unna velt

Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
17/10/2021 PÅ 12:28
WRC
Solberg på 14. fartsprøve
17/10/2021 PÅ 11:33