Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk VM-duell i Italia: – Tror vi kan kjempe helt inn

Andreas Hopen

Publisert 03/06/2021 klokken 23:18 GMT+2

Fredag starter fartsprøvene i Rally Sardinia, der regjerende verdensmester Mads Østberg vil forsøke å kjøre inn deler av forspranget opp til Andreas Mikkelsen.

Andreas Mikkelsen (t.v.) og Mads Østberg (t.h.)

Foto: NTB

Mads Østberg er på plass i Italia for å kjøre Rally Sardinia. Nordmannen som i fjor tok VM-tittelen i WRC2 vil bruke løpet til å hente inn litt av forspranget Andreas Mikkelsen har i årets verdensmesterskap.
Østberg selv tror han kan gå seirende ut av løpet på Sardinia.
– Det er et løp jeg kjenner godt, og pleier å gjøre det godt i, så ambisjonene er å vinne løpet, sier Østberg til Discovery.
Den regjerende verdensmesteren står med seier og én tredjeplass på de to løpene han har kjørt i årets sesong. Det gjør at han ligger på en fjerdeplass i VM-sammendraget så langt, med færre løp enn de foran seg.
Først på rangeringen ligger landsmann Andreas Mikkelsen. Østberg tror det kan bli en helnorsk duell helt inn.
– Jeg tror helt klart det kan bli en kamp mellom oss to. Andreas står med ett løp mer enn meg så langt, og har derfor flere poeng enn meg, men det er tidlig i sesongen enda, forklarer Citroën-føreren.
Sett denne?
picture

Kriget seg til pallplass: – Veldig fornøyd

Som regjerende verdensmester kommer også større forventninger, og det trives Østberg godt med.
– Når du er verdensmester er målet alltid å forsvare den. Da kommer det press, men det er derfor jeg konkurrerer. For å klare å forsvare tittelen må jeg kjøre offensivt, og det passer meg bra, forklarer 33-åringen.

Kjemper for å komme tilbake i det ypperste selskap

Andreas Mikkelsen måtte stå over Rally Portugal etter å ha vært smittet med COVID-19. Nå er han tilbake, og på tross av litt lite kjøretrening har han tro på et godt resultat.
– Selv om forberedelsene kunne vært bedre, så tror jeg mulighetene for å kjempe i toppen er gode, sier Mikkelsen til Discovery like etter den siste gjennomkjøringen før Rally Sardinia.
Han ser på Østberg som en av de store konkurrentene til helgas løp, som er et av de "tøffeste løpene på kalenderen" i følge ham selv. Men Mikkelsen har mest fokus på seg selv.
– Etter seieren i Monte Carlo (årets første løp) har formkurven vært dalende, så målet er å få den kurven til å peke riktig vei, forklarer 31-åringen.
Mikkelsen håper å kjempe om verdensmester-tittelen i år, men det er et annet mål som henger enda høyere.
– Hovedmålet å få et sete i WRC igjen, røper Hyundai-føreren før han fortsetter:
– Skal vi klare det så må vi nok være helt i toppen av WRC2, så de målene henger litt sammen, forklarer han.
picture

Her går det galt for Mikkelsen i Rally Croatia

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame