Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik forklarer eksperten Solbergs marerittsesong: – Må begrense egoet litt

Helene Fineide

Oppdatert 05/10/2021 klokken 14:16 GMT+2

Det har ikke gått helt på skinner for Oliver Solberg denne sesongen. Discovery-ekspert Roger Moen mener unggutten må ha is i magen når Rally Spania nå står for tur.

Oliver Solberg

Foto: NTB

– Ingen er bekymra for Oliver og fremtiden hans, for alle vet at han er en god rallysjåfør og mest sannsynlig en fremtidig verdensmester. Men han har hatt alt for mange uhell i år, og akkurat det begynner å bli en lei trend. Oppdraget hans er egentlig veldig klart denne sesongen, og det er å få erfaring og fullføre løp. Ingen forventer noe av han enda. Han må tørre å kjøre sakte og ikke fokusere så mye på resultater, sier tidligere rallysjåfør og Discoverys WRC-ekspert, Roger Moen.
– Skal du bli en god rallysjåfør må du ha tålmodighet og is i magen. «Ingen» er i toppen på et rally du aldri har kjørt før, fortsetter eksperten.
For ting har ikke helt gått etter planen for Oliver Solberg så langt denne sesongen. En rekke uhell har ført til at den unge rallysjåføren har måttet bryte langt flere rallyer enn han har fullført.
Senest under Rally Finland forrige helg, var den norsk-svenske 20-åringen involvert i to krasjer. En på gjennomføringen torsdag, før det også smalt på den syvende fartsprøven i de finske skogene.
Se video av den siste hendelsen her:
picture

Her går det galt for Solberg

Bygget eget bil

I tillegg til å være relativt fersk fortsatt, har Solberg denne sesongen også vært med og bygget opp bilen sin selv. Dette tror eksperten kan ha bidratt som en ytterligere stressfaktor for unge Solberg.
– Der har han hatt et ganske stort ansvar med å utvikle bilen slik han ønsker. Da ønsker han nok også gjerne å bevise at han har bygget en bil som er konkurransedyktig, sier Moen.
– Men Oliver må begrense sitt eget ego litt og ikke bevise at det er en vinnerbil. Nå skal han bare fokusere på å komme deg gjennom løpene.

Rally Spania neste uke

Neste uke går startskuddet for Rally Spania hvor Oliver Solberg kjører bil i WRC-klassen, som er over klassen han og resten av nordmennene kjører i dag. Her håper eksperten å få se en Oliver med lavere skuldre og med mer is i magen.
– Han må ta oppdraget sitt på alvor. Vi forventer ikke resultater, men at han skal fullføre. Det er kun det om er kravet. Det hjelper ingenting om du setter gode etappetider om du ikke kommer deg til mål. Da har du fortsatt ikke skjønt oppdraget ditt, sier Moen.
– I Spania får han også kjøre WRC-bilen i den klassen han etter alt å tro kommer til å kjøre til neste år.
Sett denne?
picture

Solberg om smellet: – Det er vanskelig å være positiv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame