Det var i WRC2-klassen at Mads Østberg suste inn til VM-seieren søndag ettermiddag. Han var nødt til å holde Pontus Tidemand bak seg sammenlagt, og klarte det med god margin etter at han slo svensken på siste fartsprøve også.

– Det er utrolig. Jeg er veldig glad. Det har vært en vanskelig uke med så mange oppturer og nedturer gjennom hele sesongen, sier Østebrg til arrangøren etter at seieren var i boks.

WRC
Østberg roser nordmennene: – Oliver har imponert veldig
I GÅR PÅ 14:52

Det var en tydelig rørt Østberg som prøvde å sette ord på følelsene han hadde etter seieren. Selv om det er i den nest øverste klassen er han første nordmann som har vunnet VM etter at Petter Solberg tok gullet i 2003 i den øverste klassen.

– Vi vinner som underdogs. De andre teamene har kjørt flere rallyer enn oss. Vi hadde færrest konkurranser og har utviklet bilen godt gjennom året, sier han.

Se intervjuet med Østberg her:

Rørt Østberg etter VM-seieren: – Det er noe spesielt

Nettopp det har vært noe av usikkerheten rundt Østbergs sesong, da han har kjørt færre konkurranser enn de andre. Før sesongen var regelen at det bare var lov å kjøre fem konkurranser, der fire av dem ble tellende, ifølge VG.

Det gjorde at Østberg la opp sesongen etter det, men da det ble endret til at man kunne kjøre så mange man ønsket og fem ble tellende, fikk Østberg og teamet seg en overraskelse.

Dermed endte de opp med færre tellende resultater enn de andre, men etter å kun kjørt fem løp, ble det sammenlagtseier og VM-gull på østfoldingen uansett.

Her kan du se når Østberg kjørte over målstreken:

Her kjører Østberg inn til VM-gull

I den øverste klassen var det Sébastien Ogier som gikk seirende ut for 7. gang i karrieren.

– I dag er jeg veldig glad. Jeg hopper ikke og jubler som en gal mann, for vi lever i en tid der folk lider i hele verden. Så jeg ønsker ikke å hoppe rundt, sier Ogier, som også fortalte at han gledet seg til en ny sesong.

WRC
Her er Mikkelsen ekstremt nær kjempesmell: – Det satte en støkk i dem
I GÅR PÅ 12:01
WRC
Innrømmer feil: – Burde hørt på pappa
23/01/2021 PÅ 17:20