Det var i WRC2-klassen at Mads Østberg suste inn til VM-seieren søndag ettermiddag. Han var nødt til å holde Pontus Tidemand bak seg sammenlagt, og klarte det med god margin etter at han slo svensken på siste fartsprøve også.
– Det er utrolig. Jeg er veldig glad. Det har vært en vanskelig uke med så mange oppturer og nedturer gjennom hele sesongen, sier Østebrg til arrangøren etter at seieren var i boks.
Det var en tydelig rørt Østberg som prøvde å sette ord på følelsene han hadde etter seieren. Selv om det er i den nest øverste klassen er han første nordmann som har vunnet VM etter at Petter Solberg tok gullet i 2003 i den øverste klassen.
Rally Monza
Solberg «stjeler» Mikkelsens kartleser: – Jeg er lei meg, Mikkelsen!
10/11/2021 PÅ 20:57
– Vi vinner som underdogs. De andre teamene har kjørt flere rallyer enn oss. Vi hadde færrest konkurranser og har utviklet bilen godt gjennom året, sier han.
Se intervjuet med Østberg her:

Rørt Østberg etter VM-seieren: – Det er noe spesielt

Nettopp det har vært noe av usikkerheten rundt Østbergs sesong, da han har kjørt færre konkurranser enn de andre. Før sesongen var regelen at det bare var lov å kjøre fem konkurranser, der fire av dem ble tellende, ifølge VG.
Det gjorde at Østberg la opp sesongen etter det, men da det ble endret til at man kunne kjøre så mange man ønsket og fem ble tellende, fikk Østberg og teamet seg en overraskelse.
Dermed endte de opp med færre tellende resultater enn de andre, men etter å kun kjørt fem løp, ble det sammenlagtseier og VM-gull på østfoldingen uansett.
Her kan du se når Østberg kjørte over målstreken:

Her kjører Østberg inn til VM-gull

I den øverste klassen var det Sébastien Ogier som gikk seirende ut for 7. gang i karrieren.
– I dag er jeg veldig glad. Jeg hopper ikke og jubler som en gal mann, for vi lever i en tid der folk lider i hele verden. Så jeg ønsker ikke å hoppe rundt, sier Ogier, som også fortalte at han gledet seg til en ny sesong.
Rally Monza
Solberg «stjeler» Mikkelsens kartleser: – Jeg er lei meg, Mikkelsen!
10/11/2021 PÅ 20:54
Rally Portugal
Mikkelsen og Solberg brøt Rally Portugal
22/05/2022 PÅ 14:44