Populære sporter
All sport
Vis alt

Stusser over Solberg-avgjørelse: – Egentlig litt rart

Joakim Opphus

Publisert 03/06/2022 klokken 08:14 GMT+2

Discoverys rallykommentator Mads Østberg stusser over at Oliver Solberg ikke får sjansen i helgens fjerde VM-runde i Rally Sardinia.

Oliver Solberg

Foto: Eurosport

  • Følg Rally Sardinia på discovery+fra og med fredag
WRC-sirkuset ruller videre denne helgen når førerne er på plass på den italienske øya Sardinia i den femte VM-runden.
Dessverre for norske og svenske rallyfans blir det for andre runde på rad uten Oliver Solberg på startstreken i toppklassen.
Solberg skulle i utgangspunktet ikke kjøre forrige VM-runden i Portugal i slutten mai, men fikk i aller siste liten muligheten i WRC2-klassen i en leiebil.
Men som i VM-runden i Kroatia i slutten av april - som er sist gang han stilte i WRC-klassen - måtte 20-åringen bryte løpet.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Her deler motorsykkelen seg i to midt i løpet

Overrasket

I Sardinia er det den spanske veteranen Dani Sordo som kjører Hyundai's tredjebil. Discoverys rallykommentator Mads Østberg er overrasket over at Solberg ikke får sjansen på grusen på Sardinia.
– Det er egentlig litt rart, for det er der han er sterkest (på grusunderlaget journ.anm).
Men Østberg forstår også valget til Hyundai med å sette inn Sordo, og tror at de manglende resultatene til Solberg i år som er en faktor.
– Jeg skjønner jo også hvorfor Hyundai velger å sette inn Sordo for han har levert veldig gode resultater, og det har ikke Oliver gjort så langt i årets sesong. Men jeg trodde at Oliver skulle kjøre på et visst nivå denne sesongen uansett.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Solberg hoppet og showet for publikum: – Veldig gøy

– Kniven på strupen

Når Solberg tok steget opp til WRC-klassen før sesongen var alltid planen at Sordo og Solberg skulle dele på å kjøre den tredje bilen i laget. Men med de litt manglende resultatene til Solberg tror Østberg at den sørkoreanske bilfabrikanten er litt desperate etter poeng.
– Det får ikke inn de resultatene som de vil ha, så de er nok litt desperate å sikre at de holder seg i WRC. For det er nok ikke helt spikret at de skal fortsette satsingen sin, sier Østberg før han fortsetter:
– Jeg har skjønt at de har litt kniven på strupen og at de må levere resultater. Bilen til (Ott) Tänak holder jo aldri, og Thierry (Neuville) kriger seg til det som klarer av poeng. I tillegg så leverte Sordo bra nå sist i Portugal. Og han har levert godt i Sardina i de siste årene.

– Pleier å slite

Eneste norske fører som er med i Rally Sardinia er Andreas Mikkelsen som kjører i WRC2-klassen. Han innehar andreplassen sammenlagt i klassen etter fire VM-runder, ti poeng bak franske Yohan Rossel.
Mikkelsen kjørte ikke i Kroatia og måtte bryte forrige løp i Portugal etter at han ledet etter første dag av rallyet.
– Han kjørte veldig bra i Portugal, det er et løp som han pleier å kjøre fort i, mens Sardinia er et løp han pleier å slite litt mer med for det passer ikke hans kjørestil like godt.
Østberg påpeker derimot at Mikkelsen som har vært solid så langt i år uansett blir å se opp i toppen av WRC2 også denne helgen.
– Han kommer kanskje litt å bli utfordret av (Teemu) Suninen, (Nicolay) Gryazin og da Rossel som leder klassen, spår Østberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame