Det er ingen hemmelighet at forholdene i Hellas har vært blytunge. Allerede etter shakedownen torsdag uttalte Oliver Solberg at forholdene både var utfordrende og tøffere enn først forventet.
Og fredag fikk både Solberg selv og Mads Østberg kjenne på den greske grusens vrede.
Rally Greece
Mikkelsen med seier i WRC2 – finsk 20-åring fortsetter å imponere
12/09/2021 KLOKKEN 11:57
En liten tur i grøfta for Solberg ble fatal, og endte med et 19-åringen måtte bryte etter å ha fått ødelagt et hjuloppheng.
– Det er ekstreme forhold her nede, med store stener og grus som ruller ut i veien og ligger langs løypa. Treffer det rett, så kan det ødelegge og det er det vi mistenker har skjedd nå, forklarer mor Pernilla Solberg til Discovery.
– Det var skikkelig synd, for det gikk jo så bra og Oliver var så fornøyd. Men de er på vei tilbake nå til serviceplassen som ligger rundt tre timer unna der de stoppet, så har vi troen på at vi skal få fikset det til morgendagen. Løpet er jo ødelagt, men vi får forsøke på nytt igjen i morgen, avslutter Solberg.
For Østbergs del dukket problemene tidlig opp, og allerede på fredagens første etappe begynte nordmannen å tape tid til konkurrentene. En ødelagt drivaksel skal ha vært synderen her.
– Vi fikk dessverre tidlig problemer på den første av dagens etapper. Vi hørte en høy lyd på en av drivakselsene, og måtte stoppe fordi vi også hadde en liten brann fremme i bilen. Vi skal fortsette å kjempe for å fullføre dagens etapper, men det kommer til å bli tungt, sa en tydelig skuffet Mads Østberg i en videosnutt publisert på hans egen Twitter-konto mellom dagens etapper.
Andreas Mikkelsen klarte å holde seg unna trøbbel på grusen i Hellas, og kjørte inn til en andre plass i WRC2-gruppen - 5,4 sekunder bak Marco Bulasia fra Bolivia.
– Vi har hatt en fin dag. Vi har kjørt med hodet og ikke att så mange risikoer. Kjørt for der vi kan kjøre fort og tatt vare på dekk og bil der hvor det er litt røffere, sier Andreas Mikkelsen etter målgang.
I forkant av Rally Acropolis toppet Mikkelsen sammenlagtlisten i WRC2-gruppen med 98 poeng. Like bak ligger Mads Østberg med elleve poeng færre.
Rally Greece
Her er Oliver Solberg bare centimeter unna velt
11/09/2021 KLOKKEN 16:08
Rally Greece
Lik tid som konkurrenten: – Det blir en god fight
09/09/2021 KLOKKEN 17:55