• Følg Rally Hellas torsdag fra klokken 16:00 på discovery+ og Eurosport.no
Torsdag starter innspurten av WRC-sesongen, når førerne skal kjempe med nebb og klør på de grusete veiene i Akropolis. Norge har ingen førere med på det øverste nivået i sirkuset, men i WRC 2 derimot er vi godt representert.
Etter at i alt åtte VM-runder er gjennomført verden over, topper Andreas Mikkelsen sammenlagtlisten med 98 poeng, med landsmann Mads Østberg elleve poeng bak. Bak der igjen følger den bolivianske føreren Marco Bulacia Wilkinson med kun fem poeng opp til Østberg.
Rally Greece
Mikkelsen med seier i WRC2 – finsk 20-åring fortsetter å imponere
12/09/2021 KLOKKEN 11:57
Discoverys rally-kommentator Roger Moen er trygg på at det blir to norske øverst på pallen, også etter at siste løp er unnagjort.
– Bulacia har aldri hatt det samme tempoet som de to nordmennene, så det kommer nok ikke til å skje at han passerer dem. Det er ikke alltid resultatlista viser de store forskjellene. Om det skulle skje, så er nok nordmennene nødt til å bryte, sier Moen.

– Nivået har aldri vært høyere

I utgangspunktet var det planlagt tolv løp denne sesongen, med start i Polen og avslutning i Japan. Avslutningen i Nagoya City kommer dessverre ikke til å bli noe av, etter at det denne uken ble klart at løpet er nødt til å kanselleres grunnet smittetrykket i Japan. Dermed er det foreløpige siste løpet i Spania, men det jobbes med å få inn et ekstra løp.
Totalt er førerne nødt til å gjennomføre minst sju løp, der seks av disse skal være tellende. Det dårligste løpet strykes.
– Andreas (Mikkelsen), som leder, har kjørt fem, mens Mads (Østberg) har kjørt fire. Det kan derfor være mer spennende enn det ser ut til på papiret, forklarer Discovery-kommenator Roger Moen.
– I utgangspunktet hadde ikke Mikkelsen planer om å kjøre i Finland, men nå som Japan er avlyst stiller han nok til start, legger han til.
Hellas, Finland og Spania gjenstår i utgangspunktet på WRC-kalenderen.
Til tross for at det er Andreas Mikkelsen som leder sammenlagt, ser ikke Moen bortifra at Østberg kan passere landsmannen i løpet av høsten.
– Det kommer til å bli veldig jevnt helt inn. Det tempoet som har vært i år er helt ekstremt. Det har aldri vært høyere, og Mads har vært den raskeste av alle totalt – til tross for at han ligger bak Mikkelsen. Begge to kommer til å krige om seieren i alle de resterende løpene, sier en optimistisk Discovery-kommentator.
  • Følg Rally Hellas torsdag fra klokken 16:00 på discovery+ og Eurosport.no

WRC neste år?

I år var det hele fire nordmenn fra start i WRC 2, i tillegg til Oliver Solberg som kjører under svensk flagg. Verken Eyvind Brynildsen, Ole Christian Veiby eller Oliver Solberg har fullført nok løp denne sesongen.
Et stort spørsmål inn mot neste WRC-sesong er hvorvidt noen av de norske førerne får en plass på det øverste nivået. Sjansene for det er dessverre minimale, skal vi tro Roger Moen.
– Andreas (Mikkelsen) snakker med alle lag, og har spesielt hatt en fin dialog med Ford, men dessverre for han så ble det tatt en plass der denne uka, så sjansene er minimale, forklarer kommentatoren, som samtidig forteller at han ikke ser for seg at Mikkelsen har noe mulighet i Hyundai.
Mads Østberg har gjort sine saker bra i WRC 2 de siste årene, og har vist at han er en meget habil fører i verdenstoppen. Samtidig har det foreløpig åpnet seg få dører inn til WRCs øverste nivå neste år.
– Begge to er gode nok til å kjøre hovedklassen, men det kan se tøft ut å komme inn der neste år, sier Moen.
Rally Greece
Her er Oliver Solberg bare centimeter unna velt
11/09/2021 KLOKKEN 16:08
Rally Greece
Mannefall blant de norske sjåførene på blytungt underlag
10/09/2021 KLOKKEN 15:10