Beste VM-løp noensinne for Solberg: – Fantastisk å slå tilbake

Publisert 21/08/2022 klokken 15:55 GMT+2

Norsk-svenske Oliver Solberg forsvarte 4.-plassen sammenlagt på den siste dagen av Rally Belgia. Andreas Mikkelsen måtte nøye seg med 2.-plass i WRC2-klassen.

Oliver Solberg og kartleser Elliot Edmondson i aksjon i Belgia.

• Følg VM-året til Oliver Solberg på discovery+ og Eurosport.no
Solberg leverte jevnt på den siste dagen av rallyet i Belgia. På de fire fartsprøvene kjørte han til henholdsvis åttende, sjuende, niende og åttende beste tid.
Sammenlagt forsvarte han likevel 4.-plassen. Det er det beste Solberg har levert i karrieren. Til slutt ble det 3 minutter og 28 sekunder opp til estiske Ott Tänak som vant rallyet. Tänak er lagkamerat med Solberg i Hyundai.
– Det er fantastisk å slå tilbake med et slikt resultat i Belgia, og få med seg noen poeng hjem. Jeg er så glad, skrev Solberg på Twitter.
Mikkelsen startet siste dag av VM-runden 25,7 sekunder bak franske Stéphane Lefebvre. Den norske 33-åringen hentet inn seks sekunder på den første av søndagens fire fartsprøver.
Lefebvre klarte imidlertid å stabilisere avstanden til Mikkelsen, og franskmannen vant til slutt WRC2 med 18,1 sekunder.
Rallyet startet fredag og besto totalt av 22 fartsprøver.