Se Arctic Rally Finland på discovery+ i helgen. Sikre deg tilgang her!
Solbergs faste kartleser Johnston får dermed ikke delta i VM-runden denne uken.
– En stor skuffelse for Aaron og teamet. Men jeg er veldig takknemlig for at Seb Marshall kan hoppe inn i siste minutt, skriver Oliver Solberg på sin twitter-konto.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 KLOKKEN 08:26
Solberg, sønn av Petter Solberg, har fått en toårskontrakt med Hyundai-teamet i den største WRC-klassen. 19-åringen slår dermed sin far med fem år med tanke på tidspunkt for VM-debuten.
Solberg junior har tidligere kjørt i en mindre klasse. Oliver Solberg kjører for øvrig på svensk lisens.
Fredag skal han skal sette seg bak rattet i en fabrikkspekket Hyundai i20 Coupe WRC. Bilen har rundt 90 hestekrefter mer enn han har vært vant med. Han fikk en kort test med bilen i forrige uke.
– Det var en helt utrolig opplevelse å teste bilen, den er ufattelig kul å kjøre! Men jeg har bare så vidt begynt å tilvenne meg bilen, og det skal mye mer enn ett møte til for å bli godt kjent. Det er meldt om minusgrader og stabile snøforhold, som er perfekt når man skal lære seg en ny bil, sier Solberg i en pressmelding.
Løpet i Finland er sesongens annen VM-runde av tolv. Rallyet starter fredag morgen og avsluttes etter ti fartsprøver tidlig søndag ettermiddag.
(©NTB)
Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 KLOKKEN 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 KLOKKEN 22:01