Oliver Solberg har allerede fått sin julegave i år, nemlig å få lov til å kjøre konkurranse med WRC-bil for aller første gang.

Vanskelig start

Arctic Rally
Mikkelsen på andreplass: – Vi har en jobb å gjøre
28/02/2021 PÅ 14:23
I Rovaniemi, julenissens hjemby, suste 19-åringen gjennom de finske skogene for sitt splitter nye lag, Hyundai, og var godt fornøyd etter debuten i Arctic Rally.
– Det var veldig, veldig vanskelig, og fordekkene mine er helt ferdige. Det er ikke så bra, men gøy var det uansett. Jeg måtte stoppe og rygge på et tidspunkt der, så jeg mister rundt ti sekunder, men sånt skjer. Jeg lærer hele tiden, sa Solberg rett etter målgang på den første av i alt to fartsprøver fredag.
Etter den første fartsprøven tidligere på ettermiddagen fredag, en prøve som innledet Arctic Rally fra de overveldende finske skogene, kjørte Oliver Solberg som nummer ti – en plassering han også endte på etter fullført prøve. 19-åringen havnet drøye 31 sekunder bak første fartsprøves leder Ott Tänak.
(Saken fortsetter under videoen).

Måtte le av egen feil: – Surra litt der

– Jeg begynner å skjønne ting nå

Oliver Solberg skulle derimot få muligheten til å virkelig vise hva han er god for, da han gasset i vei i mørket i den andre fartsprøven. Med fjerde beste tid, og en mer enn godkjent åttendeplass, ble det regelrett aufori i kommentatorbua til Eurosport.
– Se på dette da, dere! Han har drømt om denne dagen helt siden han var en liten gutt, og nå har han bare full kontroll. Nydelig kjørt av Oliver, rett og slett, ropte Per Christian Håveødegaard etter målgang.
Etter å ha kommet til hektene, var Oliver Solberg også selv klar på at dette var en solid gjennomføring.
– Det var først og fremst veldig vanskelig i mørket, men utrolig gøy. Jeg begynner å skjønne ting nå, smilte Solberg i målområdet, etter at unggutten kjørte inn til fjerde (!) beste tid i den andre fartsprøven.
Estiske Ott Tänak ble dagens store mann, og ligger på toppen av listen før morgendagens fortsettelse i Finland. Tänak ligger 16.2 sekunder foran Breen og drøye 20 sekunder foran hjemmehåpet Rovanperä. Arctic Rally fortsetter fra klokken 06:45 på discovery +!
PS: Andreas Mikkelsen ligger på en tredjeplass i WRC2 etter fredagens fartsprøver.
Se hva Oliver Solberg sa etter fredagens fartsprøver i Arctic Rally her:

Solberg godt fornøyd etter debuten: – Jeg begynner å skjønne ting nå

Arctic Rally
Dypt konsentrert Solberg lå an til bestetid, så traff han brøytekanten
28/02/2021 PÅ 12:54
Arctic Rally
Her fyker Solberg rett i brøytekanten noen hundre meter før mål
28/02/2021 PÅ 12:42