– Denne helgen har Oliver virkelig bevist hvorfor han har noe i dette sirkuset å gjøre.
Det sier rally-veteran Mads Østberg, som har operert som ekspert for WRC denne helgen, etter at samtlige fartsprøver i Finland er gjennomført.
Arctic Rally
Mikkelsen på andreplass: – Vi har en jobb å gjøre
28/02/2021 KLOKKEN 14:23

– Det største jeg har opplevd

– Jeg har ikke ordforråd til å beskrive følelsen min akkurat nå. Det føles helt uvirkelig og er utvilsomt det største jeg har opplevd i karrieren. Vi er i julenissens hjemtrakter (Rovaniemi), og han ga meg den beste gaven som finnes, sa Solberg i en pressemelding, ifølge NTB.
Oliver Solberg endte til slutt på sjuendeplass i sin VM-debut i WRC-bil. Her kan du lese deg gjennom søndagens to fartsprøver i vårt livesenter.
I konkurranse med sterke rally-navn som Sebastien Ogier og Kalle Rovanperä, viste Oliver Solberg seg fram i de finske skoger like utenfor Rovaniemi.
Lørdagens fartsprøver bød på både på fart, marginer og ikke minst dramatikk. Etter at Sebastien Ogier krasjet i brøytekanten uten å ha sjans til å komme seg bort fra veien, kom Oliver Solberg susende kun noen kilometer bak. Heldigvis maktet 19-åringen – uten briller – å passere franskmannen uten en skramme.
Les mer om lørdagens dramatikk her.
Se video av hendelsen her. Saken fortsetter under videoen.

Verdensmesteren i veien med Solberg susende etter: – Drama på sitt verste

– Jeg gikk for det

Foran den siste prøven søndag hadde Solberg ni sekunder til gode på japaneren Katsuta i kampen om sjetteplassen.
Det forspranget ga han dessverre fra seg etter det ublidte møtet med brøytekanten - se video øverst i saken.
– Jeg gikk for det. Jeg vet ikke når jeg skal kjøre denne neste gang, så da tenkte jeg egentlig bare "nå går jeg for det". Jeg beklager, men jeg prøvde, sa en fattet Solberg etter målgang.
Seieren i Arctic Rally gikk til estlandske Ott Tänak, også han fra Hyundai. Solberg endte ett minutt og 39 sekunder bak.
Eurosports rallykommentatorer Roger Moen og Per Christian Håveødegård er mektig imponert over det Oliver Solberg har fått til i sin debut denne helgen.
– Det er så mye entusiasme og engasjement rundt det Oliver gjør, og jeg er rimelig sikker på at han har kost seg veldig gjennom hele denne helgen - med god grunn, sa en lett auforisk Roger Moen i kommentatorbua.
Arctic Rally
Her fyker Solberg rett i brøytekanten noen hundre meter før mål
28/02/2021 KLOKKEN 12:42
Arctic Rally
Siste dag i Arctic Rally: – Jeg har heldigvis noen reservebriller
28/02/2021 KLOKKEN 07:34