– Oliver imponerer igjen, det er virkelig bare å ta av seg hatten, sa Eurosports rallykommentator Roger Moen like etter lørdagens første fartsprøve.
19-åringen, som kjører under svensk flagg, gjennomførte to solide runder fredag kveld, og det var knyttet stor spenning til lørdagens fartsfylte prøver. Under helt magiske finske vinterforhold, fortsatte Oliver Solberg å imponere TV-publikummet.
Arctic Rally
Mikkelsen på andreplass: – Vi har en jobb å gjøre
28/02/2021 KLOKKEN 14:23
Solberg gjennomførte dagens første prøve med tredje bestetid - kun 4.6 sekunder bak ledende Ott Tänak.
– Det var helt utrolig! Det føltes kjempebra. Jeg slet litt med å finne rytmen fra starten av, og det var trangt i flere partier, men det gikk veldig fint, sier en fornøyd Solberg etter målgang.
Se video av Oliver Solbergs første fartsprøve lørdag her. Saken fortsetter under videoen.

Se video av Oliver Solbergs elleville fartsprøve

Ikke fornøyd etter fjerde prøve

Lørdagens andre fartsprøve var Solberg litt tilbake på jorda igjen, iallfall ifølge han selv, og uttrykte følgende etter prøven:
– Det var en forferdelig runde. Jeg var for forsiktig, fastlo Solberg, til tross for at 19-åringen kjørte over målstreken drøye tre sekunder bak franske Ogier.
I alt skal WRC-gjengen kjøre seks fartsprøver gjennom lørdagen, i tillegg til de to avsluttende prøvene søndag. Eurosport følger Arctic Rally tett, med både livesenter og videoinnhold fra Finland, og sendingen i sin helhet kan du se på discovery+.
Den femte prøven var noe helt annet enn den fjerde, for Oliver Solberg var svært godt fornøyd etter målgang.
– Best stage today, sa en smilende Oliver Solberg til reporteren i målområdet, etter at han kunne konstatere at han la seg 0.8 sekunder bak franske Ogier.
Med en solid femterunde, avanserte Solberg på sammenlagtlisten, og plasserte seg selv på en sjetteplass – 51.3 sekunder bak Tänak.

– Det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv

I den sjette fartsprøven imponerte Oliver Solberg virkelig alt og alle. Med en tid på 14:08:7 kunne Solberg si seg godt fornøyd med løpet, men erkjente etter målgang at løypa var svært krevende.
– Dette er det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv! Prøvde å ta vare på dekkene mine underveis, men dette var veldig vanskelig, sa 19-åringen til WRCs utsendte reporter.
Etter seks fartsetapper lå Solberg på sjetteplass sammenlagt, 1.02 minutt bak lederen Ott Tänak.
Dramatisk ble det derimot under de siste to fartsprøvene lørdag, der verdensmester Sebastien Ogier krasjet i brøytekanten like før Solberg kom susende noen kilometer bak. Les alt om dramatikken her.
PS: Også Andreas Mikkelsen gjør sine saker bra i Arctic Rally. Mikkelsen kjører i WRC2, og kjemper foreløpig om topplasseringen i den nest øverste klassen.
Se intervju med Oliver Solberg etter den femte fartsprøven her:

Solberg strålende fornøyd etter «dagens beste løp»

Arctic Rally
Dypt konsentrert Solberg lå an til bestetid, så traff han brøytekanten
28/02/2021 KLOKKEN 12:54
Arctic Rally
Her fyker Solberg rett i brøytekanten noen hundre meter før mål
28/02/2021 KLOKKEN 12:42