• Se vodcasten «Sportsidioten» med Henrik Elvestad på Dplay. Episoden med Anders Mol og Christian Sørum kan du se her!
For bare noen år siden var det få utenfor volleyballmiljøet som visste hvem Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) var. I fjor tok de steget opp blant de beste, og etter at de gikk seirende ut av flere store turneringer og tok EM-gull plasserte de seg på toppen av rankingen, som verdens beste sandvolleyballspillere.
Og historien om hvordan superduoen ble til startet på Toppvolley Norge, som er en volleyballinje i Sand i Rogaland. Der gikk de to samtidig, med to år mellom dem.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 09:54

– Han var veldig liten

– Han var en ivrig liten kar som var god teknisk. Men han var veldig liten og veldig ivrig. Han var alltid med på treninger og synes det var veldig stas å være med oss eldre guttene, forteller Sørum om førsteinntrykket av den to år yngre partneren.
LES OGSÅ: Kritiske til Branns keeperbytte: – En fallitterklæring til Holmen Johansen
Sørum var ikke begeistret for å skulle spille med en førsteklassing som var 170cm høy, men høyden skulle ikke bli noe problem. Mol vokste voldsomt på bare ett år, og i dag er han to meter høy.
– Når jeg gikk ut og så gikk det et år, og plutselig var han høyere enn meg. Jeg var jo en del på besøk på skolen og sånt og så jo at han vokste til. Det var litt sånn «oi, shit!», forteller Sørum videre.
Sørum, som selv er 193cm høy hadde tidligere vunnet sølv i VM i U19-klassen, og var en person som Mol godt visste hvem var. Når han etter hvert vokste til begynte Sørum også å tenke at det kunne være muligheter.
– Christian var et stort forbilde for meg, det er det ingen tvil om. Jeg hadde selvfølgelig veldig lyst til å spille med Christian, men jeg tenkte ikke den tanken med en gang jeg begynte på den skolen, sier Mol om partneren.

Sliter med en skade

Lagkamerater ble de etter hvert uansett, og duoen har innkassert flere millioner kroner i premiepenger etter sitt gode spill.
LES OGSÅ: Hvem har floppet og hvem har sett bra ut de første rundene av Eliteserien? Dette er Joacim Jonssons fasit.
Mol har den siste tiden slitt med en kneskade, men den norske duoen er fortsatt på toppen av verdensrankingen. Håpet er at skaden ikke er veldig alvorlig.
– Det er ikke noe alvorlig. Det er ikke noe menisk eller ikke noe korsbånd, så det skal gå helt fint, sier de i hvert fall. Jeg har troen på at dette skal gå helt fint, og har troen på at jeg er tilbake og kan spille om et par måneder, sier Mol.
På spørsmål om når de starter sesongen bekreftes det at det er én måned til neste turnering. Men der Mol melder et par måneder, mener Sørum at det skal gå fint å få makkeren skadefri innen da.
– Han er klar til det, sier han.
Du kan også høre hele podcasten i Itunes eller Spotify.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 PÅ 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 PÅ 16:25