Scanpix

Hvem har imponert, og hvem har skuffet? Dette er ekspertens dom!

Hvem har imponert, og hvem har skuffet? Dette er ekspertens dom!

19/04/2019 12:07Oppdatert 19/04/2019 14:19

Hvem har floppet og hvem har sett bra ut de første rundene av Eliteserien? Dette er Joacim Jonssons fasit.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Tre runder er spilt av årets Eliteserie, og underholdningen har vært på et eventyrlig nivå. Vi har allerede opplevd det meste. Alt fra scoringer på øverste hylle til påskeegg kastet inn på banen i Stavanger. Hvilke spillere er det som har imponert og hvilke har skuffet så langt?

HOT

1. Marius Lode – Bodø/Glimt

Glimt har vært seriens store overraskelse så langt, og en spiller som skal ha en stor del av æren for den suksessen, er stopper Marius Lode. Han har vært briljant i Glimts forsvar og fremfor alt i det offensive spillet har han vært god. Lode er meget god til å forsere ledd og frispille medspillerne i gunstige posisjoner. Han har i tillegg stor fart, noe som gjør at Glimt tør å stå høyt og kan til tider nærmest spille mann-mann bakover på banen.

2. Kristian Thorstvedt – Viking

13 målpoeng på 20 kamper fra start, i fjorårets Obosliga, og mange var spent på om poengspilleren skulle klare av å ta tempoet i Eliteserien. Det har han gjort til gangs. Thorstvedt imponerte stort under oppkjøringen og har tatt med seg det spillet inn i seriespillet. Ikke en av de mest temposterke spillerne, men så å si alt Thorstvedt gjør med og uten ball, er det en tanke bak. God og kreativ med ballen i beina og meget flink til å posisjonere seg uten ball. Har et U-20 sluttspill i juli og imponerer han der, vil han være tapt for Viking.

3. Torgeir Børven - Odd

De fleste, meg selv inkludert, hadde regnet bort Torgeir Børven. De siste fem sesongene har vært meget trøblete, med flere lengre skadeopphold. Når han spilte leverte han stort sett under pari, men i år har han for første gang vært skadefri en hel oppkjøring og det har gitt resultater. Børven er en avslutter av klasse og en meget smart spiller. Posisjonerer seg riktig og kommer ofte i gunstige posisjoner på banen.

Video - Jonsson om Fagermo: – Alt han tar i blir til gull

02:44

NOT

1. Alexander Søderlund – RBK

RBK har levert langt under pari, og Søderlund er en av flere spillere som ikke har levert i nærheten av sitt nivå. Han ser rett og slett ubekvem ut på banen og spiller uten selvtillit. Kommer en halvmeter for sent i de fleste situasjonene og touchen med ball er fraværende.

2. Fredrik Brustad – Mjøndalen

Brustad var MIFs signalsignering før denne sesongen, men her er jeg usikker på om MIF har fulgt med i timen. Brustad er riktignok en spillertype som MIF trengte, men han har ikke prestert på toppnivå siden han forlot Stabæk i 2014. Har sett kantete ut de tre første kampene og i stedet for å være en trussel fremover har MIF slitt defensivt på høyresiden.

3. Mohammed Abu – Vålerenga

Her har det med forventninger å gjøre. Det er ikke slik at Abu har vært en av seriens svakeste spillere, men han har levert langt under sitt normale nivå. Abu har hatt flere balltap på sine fire første kamper denne sesongen, enn hva han hadde under hele høstsesongen i fjor. Viste litt bedring mot Tromsø, og det er helt avgjørende for at Vålerenga skal etablere seg i toppen.

Video - Brynhildsen om kunstscoringen: – Jeg fikk et helvetes treff

02:06
0
0