Eirik Holmen Johansen ble hentet til Brann før sesongen, og de aller fleste regnet med at han skulle være deres nye førstekeeper.
Derfor var det mange som stusset da han i den fjerde Eliteseriekampen til Brann ble vraket til fordel for 36 år gamle Håkon Opdal.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Jeg mener det er litt risikio fra Lars Arne Nilsen, for det er ingen tvil om at man har hentet Eirik Holmen Johansen som en klar førstekeeper. Håkon Opdal begynner å nærme seg pensjonsalder, så han skulle jo være en back-up. At man da setter han inn allerede i serierunde fire er en fallitterklæring for Holmen Johansen, sier Eurosports fotballekspert Joachim Jonsson.

Svak vinter

Det er under podcasten «Indre Bane» at temaet rundt Branns keepersituasjon kommer opp.
Hele podcasten kan du se her:
Jonsson kan forstå hvorfor det blir byttet, men mener at Brann-treneren nå har satt seg i en vanskelig situasjon.
– Han har vært ganske svak gjennom hele vinteren også, så det her er noe som har bygget seg opp. Men nå kan han ikke bytte tilbake. Nå må Opdal stå en periode. Hvis han bytter tilbake igjen nå begynner jeg å tvile på Lars Arne Nilsen, sier han.
LES OGSÅ: Smárason om skadeplagene: – Tar lenger tid enn forventet
Også kommentator, Asbjørn Myhre, mener at det nå blir for sent å ta Holmen Johansen tilbake i buret.
– Det er litt interessant, fordi man kan rotere i andre posisjoner. I en keeperposisjon så er du enten førstekeeper, eller så blir du sittende på benken. Det er en ubarmhjertig peosisjon sånn sett, men som Jokke sier. Hvis han skal gå tilbake igjen mot Vålerenga så ville det vært veldig merkelig. Det kan jeg ikke se for meg at de skal gjøre, sier Myhre.

Rotert mye

Brann har rotert mye denne sesongen på mange spillere. Også mot Viking var det så mange som seks spillere som ikke spilte mot Kristiansund, selv om det skal nevnes at det kun var tre dager mellom kampene.
Programleder i «Indre Bane» og reporter i Eurosport, Gunhild Toldnes forteller at Opdal var helt klar for å få førstekeeperrollen.
– Han har kanskje en annen tilstedeværelse enn Holmen Johansen som keeper, og selvfølgelig mer erfaring. Han var så sugen og klar før kampen. Han gledet seg sånn til å spille. Den muligheten skulle han gripe og han sa han hadde vært klar siden han kom. Jeg er spent på hvordan de løser det der videre, sier hun, og får støtte av Jonsson, som nå mener at Holmen Johansen nå vil få det vanskelig neste gang han får sjansen.
– Den er tøff for Holmen Johansen når han skal tilbake å stå neste kampen sin. Da kommer han til å kjenne et ordentlig trykk på skuldrene sine og det finnes enklere steder og klubber å stå i mål enn i Brann, sier Eurosports fotballekspert.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00