Populære sporter
All sport
Vis alt

Jobbet ti år for OL-gullet: Hans neste mål er helt ekstremt

Joakim Miøen

Oppdatert 30/07/2021 klokken 22:01 GMT+2

En totalt utmattet Kristian Blummenfelt løp mandag over målstreken til et OL-gull han har jobbet for i ti år. Men det blir liten tid til feiring. Bare timer etterpå fortalte han om sitt neste mål, som er av den eksteme sorten.

Kristian Blummenfelt

Foto: Getty Images

Da det norske triatlonlandslaget startet en ny satsing med unge, talentfulle triatleter for over ti år siden var OL i Tokyo det store målet der framme. Allerede da uttalte Kristian Blummenfelt (27), som en av fire i satsingsgruppen, at han ville ta OL-gullet hjem.
Timer etter mandagens bragd i Tokyo tok Blummenfelt seg god tid til å prate med Discovery om gullet – og hva som venter videre. Det blir nemlig ikke noe hvile for mannen som var på treningsleir i seks måneder i strekk før OL.
– Nei, jeg har ikke råd til så mange hviledager. Det blir nok med den dagen vi skal fly hjem. Nå er det bare å komme seg hjem og hive seg på temposykkelen, sier Blummefelt.

Prosjekt «Sub 7»

Kanskje ikke så rart, når man hører hva han faktisk skal begi seg ut på framover:
– Jeg skal prøve å løpe under sju timer på Ironman, som vil være verdensrekord. Det blir med et lag og hjelperyttere på svømming, sykkel og løping. Det er litt som «breaking 2»-prosjektet på maraton, forklarer Blummenfelt.
Ironman er en ekstrem variant av triatlon. Det skal svømmes 3,8 kilometer, så sykles det 180 kilometer, før det avsluttes med en fullverdig maraton på 42,7 kilometer.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
picture

OL-vinneren gikk høyt ut: – Ekstremt deilig å klare det

Verdensrekorden skal han ikke ta helt ennå. Men treningen starter nå. Og allerede om noen uker er målet å vinne det ekstreme Ironman-løpet på Hawaii.
Det årlige Ironman-verdensmesterskapet har gått på Hawaii siden 1978. Ingen har vunnet i OL og på Hawaii samme år. Kun én mann har vunnet begge deler. Jan Frodeno – med sju års mellomrom.
– Han brukte sju år fra han vant OL i Beijing til han vant på Hawaii. Nå skal jeg prøve å gjøre det på sju uker. Han har ikke mange år igjen av karrieren, så jeg har lyst til å møte han der, sier Blummenfelt om den 39 år gamle tyskeren.
Og selv om Blummenfelt nå er olympisk mester må han likevel kvalifisere seg for det legendariske Hawaii-løpet. Det skal han prøve på i Frankfurt om bare tre uker.

Ekstremt og ambisiøst

Blummenfelts trener, Arild Tveiten, sier følgende om elevens hårete mål:
– Det er ekstremt vilt og ambisiøst. Men det er bare å gå for det. Han får litt kort tid til forberedelser. Lange sykkeltuerer skal han få nok av, men det blir litt lite maratontrening. Så jo raskere han løper jo bedre tror jeg faktisk det blir, sier Tveiten.
Og som alt annet – når Blummenfelt bestemmer seg for noe går han all in.
– Du kan ikke melde deg på Ironman om du ikke er motivert. Hvis du ikke har lagt ned treningen som skal til før et sånt løp så kommer du bare til å angre.
Sett denne?
picture

Drømmen ble til virkelighet: – Vil synke inn etter hvert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame