Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener utstyrsknep satte ut konkurrentene: – De ble stresset

Oppdatert 27/07/2021 klokken 21:24 GMT+2

Den norske triatlongjengen har jobbet målrettet for OL i Tokyo i en årrekke. Og det har ikke bare vært knallhard trening i fokus. På utstyrsfronten har de også vært helt i front.

Kristian Blummenfelt og Arild Tveiten (NTB/Getty)

Foto: NTB

TOKYO / OSLO (Discovery):
– Jeg legger ned så mange treningstimer at jeg ikke vil tape på grunn av utstyret. Jeg vil ha det beste treningsprogrammet, det beste opplegget og det raskeste utstyret. Og jeg vil ikke bare ha det som er best på markedet akkurat nå. For neste år kopierer sikkert mange oss. Da må vi tenke ett steg fram hele tiden, sier OL-gullvinner Kristian Blummenfelt etter triatlonseieren.
– Vi jobber på mange plan og nivåer. En av drivkreftene våre er at vi ønsker å være best. Det vi gjør i dag er ikke godt nok i morgen. Vi har en sult og vil hele tiden utvikle oss, sier trener Arild Tveiten.
Det norske laget er klare på at utstyret har hjulpet dem med å oppnå de gode resultatene. Både ved å yte bedre selv, og ved å stresse motstanderne.
– Jeg tror de ble stresset. Vi kom blant annet hit og sa at vi ville takle varmen bedre enn spanjolene og franskmennene. Det er ikke bare selvtillit, vi gjør også ting riktig. De andre blir nok stresset og får respekt for oss. Vi blir lagt merke til, sier Blummenfelt.
Det norske laget har blant annet utviklet drakter som skal tåle varmen bedre og tatt i bruk «nye» sykler til OL-rittet. Det er ikke tilfeldig at de fokuserer på utsyret, eller når og hvordan de tar det i bruk.
Sett denne?
picture

OL-vinneren gikk høyt ut: – Ekstremt deilig å klare det

– Da vi utviklet drakter var vi for eksempel enige om å lekke det tidlig så konkurrentene skjønte at noe var på gang. Men ikke så tidlig at de skjønte hva det var. Vi har tenkt litt lengre fram og jeg vet at vi har kommet lengre enn konkurrentene fordi vi ikke godtar etablerte sannheter, sier Tveiten.
– Vi utfordrer hverandre hele tiden. Jeg måtte ta en pause da vi satt på bussen tidligere i dag, for da gjorde vi oss klare til morgendagens konkurranse (kvinnenes triatlon), og så var det allerede snakk om hva vi kunne gjøre for å forbedre oss til neste OL. Da måtte jeg si «stopp en halv». Nå skal vi følge Lotte, så kan vi ta det når vi er ferdige.
Landslagssjefen hyller utøverne for å være nysgjerrige og utfordrende. Blummenfelt mener selv at de har utviklet måten å jobbe på med alderen.
– Du er nødt til å være målbevisst. Det er vanskelig som trener å gi en fasit på hva som funker. Derfor må du være reflektert som utøver. Det er jeg som kjenner kroppen min best. Jo mer forståelse jeg får jo flere innspill kan jeg komme med, sier den ferske olympiske mesteren.
Sett denne?
picture

Drømmen ble til virkelighet: – Vil synke inn etter hvert

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame