Norges triatlonlag klarte ikke å ta topp tre plasseringen i OL-kvalifiseringen i blandet stafett som kunne gitt plass på øvelsen i Tokyo.
Gustav Iden ga det et helhjertet forsøk på sin ankeretappe i kvalifiseringen i Lisboa, men avstanden opp til de tre øverste nasjonene ble for stor.
Norge endte på 4.-plass i det som var siste kvalifiseringssjanse i øvelsen foran sommer-OL om drøyt to måneder.
Tokyo 2020
Viktig konkurranse venter triatletene – kan sikre OL-plass i potensiell medaljeøvelse
20/05/2021 PÅ 10:03
Dersom Norge hadde blitt blant de tre beste, ville det åpnet en mulighet for OL-deltakelse, men plassen hadde ikke vært garantert. De fire deltakerne må nemlig være inne blant de 140 øverste på verdensrankingen, og per nå er bare én norsk utøver på kvinnerankingen, Lotte Miller, så høyt rangert.
Solveig Løvseth og Stine Dale deltok sammen med Iden og Kristian Blummenfelt i fredagens kvalifiseringsløp, som besto av 300 meter svømming, 7 kilometer sykling og 1,8 kilometer løping for hver av deltakerne.
Løvseth vekslet på 7.-plass etter sin etappe, 19 sekunder bak ledende Danmark, ifølge World Triatlons tidsmåling. Blummenfelt tok inn litt på teten og vekslet på 4.-plass, men Dale tapte mye tid på sin etappe. Hun sendte Iden ut på sisteetappen på 5.-plass over minuttet bak ledende Sveits.
Norges ankermann kom seg opp til 4.-plassen, men det holdt ikke til OL-billett. Belgia vant konkurransen foran Italia og Sveits.
(©NTB)
Triatlon
Blummenfelts seiersrekke stoppet i Italia
29/05/2021 PÅ 20:10
Triatlon
Virusfrykt utsetter sesongstarten for norske OL-håp
02/03/2020 PÅ 09:43