Norges triatlonlag klarte ikke å ta topp tre plasseringen i OL-kvalifiseringen i blandet stafett som kunne gitt plass på øvelsen i Tokyo.
Gustav Iden ga det et helhjertet forsøk på sin ankeretappe i kvalifiseringen i Lisboa, men avstanden opp til de tre øverste nasjonene ble for stor.
Norge endte på 4.-plass i det som var siste kvalifiseringssjanse i øvelsen foran sommer-OL om drøyt to måneder.
Tokyo 2020
Gjenopplev Blummenfelts triatlonbragd: – Drar strikken ekstra langt
08/08/2021 KLOKKEN 08:49
Dersom Norge hadde blitt blant de tre beste, ville det åpnet en mulighet for OL-deltakelse, men plassen hadde ikke vært garantert. De fire deltakerne må nemlig være inne blant de 140 øverste på verdensrankingen, og per nå er bare én norsk utøver på kvinnerankingen, Lotte Miller, så høyt rangert.
Solveig Løvseth og Stine Dale deltok sammen med Iden og Kristian Blummenfelt i fredagens kvalifiseringsløp, som besto av 300 meter svømming, 7 kilometer sykling og 1,8 kilometer løping for hver av deltakerne.
Løvseth vekslet på 7.-plass etter sin etappe, 19 sekunder bak ledende Danmark, ifølge World Triatlons tidsmåling. Blummenfelt tok inn litt på teten og vekslet på 4.-plass, men Dale tapte mye tid på sin etappe. Hun sendte Iden ut på sisteetappen på 5.-plass over minuttet bak ledende Sveits.
Norges ankermann kom seg opp til 4.-plassen, men det holdt ikke til OL-billett. Belgia vant konkurransen foran Italia og Sveits.
(©NTB)
Tokyo 2020
Jobbet ti år for OL-gullet: Hans neste mål er helt ekstremt
30/07/2021 KLOKKEN 19:54
Tokyo 2020
Mener utstyrsknep satte ut konkurrentene: – De ble stresset
27/07/2021 KLOKKEN 19:15