Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud forberedt på tøff kamp: – Får se hvem som løser oppgaven best

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 27/06/2022 klokken 08:44 GMT+2

Casper Ruud skal bryne seg på spansk motstand i åpningskampen i Wimbledon, men kommer inn i turneringen med en god følelse.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Mandag ettermiddag spiller Casper Ruud sin første kamp i årets Wimbledon-turnering. 23-åringen fra Snarøya møter den spanske tennisspilleren Albert Ramos-Vinolas, som i likhet med nordmannen har grus som favorittunderlag.
– Jeg tror vi begge kanskje tenker at vi har fått en okay trekningen. Han ser nok på meg og tenker at hvis han først skulle møtt en tredjeseedet i Wimbledon, så er det kanskje greit at det er meg. Jeg tenker at det er greit å møte en spansk grusspesialist selv, sier Casper Ruud til Discovery.
De to tennisspillerne har møttes fire ganger tidligere på ATP-touren. Samtlige av møtene har vært på grus.
Spanske Ramos-Vinolas har vunnet tre ganger, men forrige gang de møttes var det Casper Ruud som gikk seirende ut. Det var tilbake i 2020 i Chile.
Hadde de møttes på grusen nå, ville Ruud ha vært favoritt. Nå tror det norske tennisesset på en helt åpen kamp.
– Han har spilt denne turneringen flere ganger enn meg, men vi var begge mye å gå på på gress. Vi får se hvem som er best i morgen.
– Er det dagsformen som vil avgjøre i morgen?
– Det er en del kamper som er det, men jeg tror ikke noen av oss ser på oss selv som gresspesialister. Vi får bare se hvem som løser oppgaven best. Den første matchen i en turnering er alltid litt ekstra spennende. I tillegg må du finne rytmen. Gresset er litt ekstra glatt og raskt i starten av turneringen, så jeg tror begge kommer til å merke det i morgen, svarer Ruud.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros

Sterk generalprøve

Casper Ruud kan gå inn i Wimbledon med en langt bedre følelse enn han hadde for en uke siden. Etter et skuffende nederlag mot Ryan Peniston i Queen's Club Championships tidligere i juni fikk han seg en opptur på lørdag.
Da slo Ruud en annen spanjol, den 19 år gamle stjernen Carlos Alcaraz, i strake sett.
– Jeg merket at han slet med å finne rytmen der ute. Det er ikke sånn at jeg har funnet ut spillet her heller, men jeg klarte å få noe bra gresspill inn med noen slicer og nærspill ved nettet. Det var en morsom og hyggelig kamp, og da vet jeg i alle fall at han ikke er uslåelig, sier Ruud om kampen.
Selv om det ikke var en ATP-kamp, men heller en match i oppvisningsturneringen Hurlingham Tennis Classic, så er det likevel mange tennisinteresserte som har fått med seg resultatet.
– Folk følger jo med på alt, så alle resultatene blir lagt merke til - i hvert fall når det er snakk om to unge spillere. Alcaraz er det skrevet mye om og det var mange som kom for å se på, så det var bra å vinne.
– Går du inn i Wimbledon med ekstra mye selvtillit etter seieren mot Alcaraz?
– Kanskje litt. Det er alltid gøy å vinne kamper på gress. Det har ikke skjedd så ofte i karrieren min så langt. I fjor vant jeg en del kamper på Mallorca før Wimbledon, og så var det litt stang ut i første runden der. Vi får håpe jeg klarer å vinne en kamp på Wimbledon-banen i år, og at jeg bryter den negative statistikken jeg og faren min har.

Trenger mer tid på underlaget

Etter nederlaget i Queen's Club Championships la ikke Casper Ruud skjul på at han var alt annet en komfortabel ute på underlaget. Blant annet gikk nordmannen i bakken to ganger, og fryktet at han ville pådra seg skader under kampen.
Han er fremdeles ikke komfortabel, men har troen på at det vil komme med erfaringen.
– Det tror jeg tar mer tid og enda flere timer på underlaget, men de siste dagene har jeg nesten ikke sklidd noe på gresset. Jeg har ikke hatt noen alvorlige fall eller noe sånt. Det er i alle fall positivt. Jeg prøver selvfølgelig å utfordre meg selv på trening, og selvtilliten rundt bevegelsen på gress kommer av å spille mer på det.
Casper Ruud har ikke akkurat vokst opp med gress som underlag på tennisbanen. I Norge er det ingen baner med gressunderlag. Dermed er ikke forutsetningene de beste for nordmannen, som så vidt er i gang med tenniskarrieren dersom han holder seg skadefri.
– Jeg har spilt veldig lite på det, og jeg kjenner ikke helt hvordan gresset oppfører seg og hvordan man må tråkke rundt på det. Man er litt ekstra forsiktig for å unngå de verste fallene. Det vil jeg nok fortsette å være, men det kjennes litt bedre ut enn da jeg var i Queens.
Det som uansett er positivt for Casper Ruud er at han kan gå inn i gressesongen med senkede skuldre.
– I år hadde jeg en veldig bra grussesong, og da blir det litt mer naturlig å tenke at det ikke er på liv og død om jeg vinner den kampen eller tjener de poengene på gress. Hvis det kommer et år hvor man har en litt dårligere grussesong og du må hente poeng på gress, så ville man tatt det litt mer seriøst og tenkt at det er viktig.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Sjokk-exit for Casper Ruud

Har ladet batteriene

I Wimbledon vil det heller ikke deles ut ATP-poeng som et resultat av at turneringen har utestengt russiske og hviterussiske spillere til ATP-tourens store misnøye.
– Det gjør at det er enda enklere å tenke at det ikke har allverdens å si. Samtidig er det en Grand Slam. Til syvende og sist spiller man tennis for å vinne en Grand Slam. Gjør du det, er det ikke poengene du først og fremst tenker på.
– Likevel vil jeg spille med lave skuldre. Går det ikke, så går det ikke. Da har jeg mer tid til å forberede meg til det som kommer etterpå. Men går det bra, så er også det gøy, samt at det vil bygge selvtillit på den banen her, fortsetter 23-åringen.
Casper Ruud la ikke skjul på at oppladningen til Queen's Club Championships var alt annet enn optimal. Det skal ikke være tilfellet rundt forberedelsene til Wimbledon.
Ruud har fått flere dager på gresset, hatt en liten ferie mellom Queens og Wimbledon. I tillegg har han trent fire strake dager på gresset før turneringen starter.
– Det har vært deilig for kroppens del å ha fått slappet av, ladet batteriene og være helt fresh og klar til Wimbledon og ikke minst det som kommer etterpå. Det er åpenbart et langt år vi har i tennisverden, så en gang på halvveien må man bryte opp og ta en liten avkobling. Det gjorde jeg imellom de turneringene her.
– Jeg skal prøve mitt beste på å vinne kamper her og gå lengre i turneringen enn jeg har gjort tidligere i alle fall, avslutter Ruud.
Sett denne?
picture

Nadal måtte applaudere etter dette Ruud-poenget: – Herlig tennis på alle måter!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame