Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Discovery-ekspertens Wimbledon-favoritter

Even Lübeck

Publisert 25/06/2022 klokken 12:17 GMT+2

Tennisekspert- og kommentator Ola Bentzen har både legender og formspillere på gress på listen sin over favoritter under årets Wimbledon-turnering.

Novak Djokovic & Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Den prestisjefulle turneringen, som arrangeres på All England Lawn Tennis and Croquet Club i bydelen Wimbledon i London, går i gang mandag med første runde. Turneringen varer fra 27. juni til søndag 10. juli.
– Først og fremst må jeg bare si at det skjer mye rart på gress. Trekningen har veldig mye å si. Hvem som helst av de beste kan ryke ut i andre eller tredje runde, om de møter en som er god på gress, innleder Bentzen.
Casper Ruud er tredjeseedet, men Discovery-ekspert Ola Bentzen trekker ikke frem nordmannen på spørsmål om hvem han holder som de største favorittene.
– Han er ikke god nok på gress mot de aller beste spillerne. Han er en grusspesialist, og vi skal være veldig fornøyde hvis Casper i det hele tatt tar seg videre til tredje eller fjerde runde, sier Bentzen.
På listen over herrespillere Bentzen tror kan vinne, er det to velkjente ringrever og to formspillere som er ekstra gode på gress. På damesiden trekker han frem den suverene verdenseneren.

Dette er favorittene til Bentzen på herresiden:

PS! Bentzens liste om favoritter på damesiden kommer søndag.

Novak Djokovic

Ikke overraskende er Djokovic å finne på listen til Bentzen. Serberen har vunnet seks turneringer på Wimbledon-gresset, senest i fjor da han slo Matteo Berrettini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3.
– Så lenge noe annet ikke blir bevist har jeg Djokovic og Nadal som de to store favorittene. Jeg mener Novak, som har vunnet mye på gress, er den mest komplette spilleren på det underlaget, sier Bentzen.
– Han er flink til å håndtere den spesielle spretten og har god kontroll og virker komfortabel på gress. Det er det ikke alle som gjør. Han har et bra returspill, spiller litt raskere på gress enn alle andre og står litt høyere i banen. Han er favoritten min i turneringen.

Rafael Nadal

Nadal var lenge et usikkert kort til Wimbledon, men den spanske legenden med to seirer fra 2008 og 2010 står på startstreken. Han kommer rett fra turneringsseier i Roland-Garros, der han slo Casper Ruud i strake sett.
– Når Nadal deltar i noe er han alltid favoritt. Jeg tror ikke han vinner, men han må nevnes fordi han er så god til å fighte. Han må komme seg gjennom den første uka, for da kan alt skje. Hvis Djokovic blir slått ut tidlig etter en tøff trekning kan Nadal så absolutt vinne, sier Bentzen.
– Jeg mener også at Nadal er kapabel til å slå Djokovic på en god dag. Rafael er litt på tampen av karrieren og spiller nok ikke Wimbledon mange ganger til, så han kommer nok til å være veldig skjerpet. Man må bare regne med Rafa.

Matteo Berrettini

Berrettini imponerte stort da han tok seg til Wimbledon-finale i fjor. Han sjokkerte med å vinne det første settet mot Djokovic, men tapte de tre neste settene og finalen. Berrettini kommer rett fra finaleseier i Queens-turneringen i London sist helg.
– Matteo er jevnt over god på alle dekker, men han får enda mer ut av serven sin på gress. Oppladningen til Wimbledon har vært god med finaleseier i London, selv om han har vært en del skadet i det siste. Både serven og forehanden hans er veldig bra. Og får han overtaket i en kamp, er han veldig vanskelig å slå.

Hubert Hurkacz

Polakken vant, som Berrettini, en turnering forrige helg. 1997-modellen gikk til topps i ATP-turneringen i tyske Halle etter å ha smadret verdensener Daniil Medvedev 6-1, 6-4. Hurkacz tok seg helt til semifinale i turneringen i fjor, der han tapte etter fire sett for Berrettini.
– Han har en livsfarlig serve og er god til å bevege seg, til tross for at han er såpass lang. Han har en offensiv slagkraft som er ganske heftig På en god dag kan han slå alle, for han har en enorm selvtillit på gress, og du ser at han trives med å spille på gress. Jeg mener at Wimbledon er hans største sjanse til å vinne en Grand Slam. Jeg holder Hurkacz som en dark horse til å gå til finale, sier Bentzen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame