Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud tatt på senga av Discoverys spørsmål: – Det visste jeg faktisk ikke

Oppdatert 16/06/2022 klokken 22:39 GMT+2

Da Discovery spurte Casper Ruud om endringen som har blitt gjort med Wimbledon-turneringen, måtte han innrømme at han ikke var klar over endringen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

For under fjorårets Wimbledon bestemte arrangøren av turneringen «All England Lawn Tennis and Croquet Club» - ofte bare kalt All England Club eller forkortelsen AELTC - seg for endre på seedingsformatet som har blitt brukt i Grand Slam-turneringen siden 2002.
I Wimbledon har det nemlig ikke kun vært verdensrankingen som har bestemt seeding i turneringen. Det gamle formatet tok også med spillernes resultater på gress over de siste to årene med i beregningene for å bestemme hvor spillerne ville bli seedet i turneringen.
Formatet var ment for å sikre at de beste gress-spillerne ikke møtte hverandre i de tidlige rundene, men ettersom skillet mellom gode gress-spillere og gode hard court- og grusspillere er desto mindre nå enn hva det var tilbake i 2002 sa arrangøren i 2021 at formatet var utdatert og endret det til slik det er i alle andre turneringer.
En som ikke hadde fått med seg denne endringen var den norske verdensfemmeren Casper Ruud. Når Discovery spurte 23-åringen om han hadde fått med seg endringen sa han:
– Nei, det var jeg faktisk ikke klar over! Jeg trodde det fortsatt var slik at de valgte litt som de ville. Selvfølgelig skal man holde seg litt etter rankingen også, men jeg visste faktisk ikke at de gikk rett på rankingen, sa han.

Andreseedet?

Ruud har spilt bare seks kamper på gress på ATP-touren i sin karriere. Han har tapt fire av de og nå nylig mot 180-rankede Ryan Peniston i første runde av ATP 500-turneringen Cinch Championship, der Ruud var førsteseedet.
Neste turnering blir for nordmannen blir da Wimbledon som starter 27. juni.
Wimbledon blir uten både verdensener Daniil Medvedev (utestengt) og verdenstoer Alexander Zverev (langtidsskadet). I tillegg er det usikkerhet rundt verdensfirer Rafael Nadal og hans deltakelse. Spanjolen sliter med en kronisk skade i foten og velger muligens å stå over turneringen.
Ruud vil derfor være minst tredjeseedet i turneringen eller til og med andreseedet med det nye formatet. Det er en mulighet som han håper å ta vare på.
– Hadde det vært skjønnsseeding, så tror jeg at jeg hadde blitt dumpet ned noen plasser. Det hadde vært helt greit, for det hadde jeg forstått veldig godt. Når det blir etter ren ranking, så får jeg en høy seeding. Jeg vil ikke komme inn i turneringen som en favoritt, men jeg vil i alle fall være høyt seedet. Jeg får prøve å dra nytte av det.
Discoverys tenniskommentator Christer Francke tror derimot ikke at de høye seedingen vil ha alt for mye å si ettersom han allerede er topp åtte i verden.
– Han får en ekstrem bra seeding, når han er topp åtte i verden så får han det uansett. Seedingen er mest for å unngå å møte det fire-fem beste spillerne i verden tidlig. På gress så tror jeg ikke seedingen har så mye å si, det er viktigere at han er seedet topp åtte, sier Francke.

Ukomfortabel

– Åpner det kanskje for noen norske seire?
– Det kan kanskje det. Det er kanskje det som skal til for å få noen norske seire i Wimbledon. Jeg vet ikke, men uansett hvem jeg møter på gresset i Wimbledon, så vil det alltid være en ekstra utfordring siden jeg ikke har klart å føle meg helt komfortabel på underlaget. Nå skal jeg gå inn med en positiv innstilling, så får vi se hvordan det går. Det er uansett gøy å få en så høy seeding, så jeg skal prøve å ta vare på det og se om jeg får muligheten til å vinne noen kamper der, sier Ruud til Discovery.
Selv om den nye seedingen vil være til fordel for nordmannen, tror han at de fleste spillerne var tilfredse med det gamle formatet, inkludert han selv.
– Jeg synes det var et helt fair system før og jeg tror de fleste spillerne aksepterte det. Jeg tror at dersom du var blant de 32 beste på rankingen, så blir du seedet uansett. Forskjellen var at nummer tre kunne bli byttet ut med nummer seks for eksempel. Det var ikke sånn at det kunne bli helt ekstrem skjønnsseeding, men det var bare noen plasser her og der. Det tror jeg alle spillerne synes var helt greit.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame