Populære sporter
All sport
Vis alt

Djokovic vant finalen da Kyrgios freste: – Trodde aldri jeg skulle si så mange gode ting om deg

Joakim Opphus

Oppdatert 10/07/2022 klokken 18:55 GMT+2

Novak Djokovic beseiret Nick Kyrgios i Wimbledon-finalen i fire sett og tok sin sjuende tittel totalt i turneringen.

Novak Djokovic

Foto: Getty Images

Novak Djokovic - Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6
Novak Djokovic har vunnet de tre siste Wimbledon-turneringene som har blitt arrangert, mens Nick Kyrgios spilte sin aller første finale i en Grand Slam. Hvem som på papiret var dagens favoritt virket ganske åpenbart.
Men Kyrgios hadde statistikken på sin side. Australieneren har møtt Djokovic to ganger tidligere og ikke en gang tapt et sett mot serberen.
Men til slutt så var det Djokovic som kunne juble for sin 21 Grand Slam-tittel og sin sjuende Wimbledon-triumf etter å ha slått Kyrgios i fire jevne sett.
Det var også hans fjerde strake seier i turneringen.
Etter seieren var begge spillerne full av lovord om hverandre. De to har etterhvert utviklet en slags «bromance» sa Djokovic i seiersintervjuet.
– Nick, du vil komme tilbake hit, ikke bare i Wimbledon, men også i finaler, innledet Djokovic seiersintervjuet sitt før han forstetter:
– Jeg vet det er vanskelig å komme med trøsende ord etter et slik tap, men du har bevist at du fortjener å være her og være blant de beste spillerne i verden, spesielt på dette underlaget. Gratulerer til deg og teamet ditt for en strålende turnering. Jeg ønsker deg alt godt,. Jeg respekterer deg så mye. Du er en fantastisk tennisspiller og atlet og nå starter alt å falle på plass for deg og jeg er sikker på at vi kommer til å se mye av deg i de senere rundene i en Grand Slam.
– Jeg trodde aldri jeg skulle si så mange gode ting om deg, med tanke på forholdet vårt. Okei, nå er det offisielt en «bromance», avslutter Djokovic til stor latter fra publikum og Kyrgios selv.
– Han er som en gud. Jeg trodde jeg spilte bra, tullet Kyrgios på spørsmål om det var vanskelig å spille mot Djokovic.

Jevnt

Debutant i en Grand Slam-finale, Nick Kyrgios, gikk rett i strupen på seks ganger Wimbledon-vinner Novak Djokovic.
Australieren brøt verdenstreeren med en gang i det første settet og som han til slutt tok med sifrene 6-4.
I sett nummer to derimot slo serberen kraftig tilbake. Han gikk tidlig opp i en 4-1-ledelse etter å ha brutt Kyrgios blankt. Djokovic så ut til å cruise inn til settseier, men fikk det tøft når han skulle serve hjem andresettet.
Kyrgios skaffet seg hele fire breakballer, men Djokovic kom tilbake og tok sett nummer to 6-3.
Det tredjesettet ble jevnere, men tempraturen var høy ute på Centre Court. Kyrgios lot seg irritere av en tilskuere som forstyret han flere ganger i hans servegame.
Se Kyrgios heftige diskusjon med dommeren i videoen under.
picture

Kyrgios kraftig irritert over tilskuer: – Hvorfor er hun fortsatt her?

Men til slutt var det rutinerte Djokovic som trakk det lengste strået i sett nummer tre da han brøt Kyrgios på stillingen 5-4 og gikk opp i en 2-1-ledelse i kampen.
Det fjerde settet var også tett og nå måtte det et tiebreak. Der virket det som nervene tok overhånd for Kyrgios. Djokovic vant tiebreaket overlegent med sifrene 7-3 og vant kampen og finalen i 3-1 i sett.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame