Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud ute av Wimbledon etter nervepirrende sett

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 02/07/2019 klokken 22:24 GMT+2

Casper Ruud klarte ikke å hamle opp med John Isner i den første runden av Wimbledon.

Casper Ruud

Foto: Reuters

Settene endte 3-6, 4-6, 6-7 (9-11)
– Jeg tror han var nervøs i starten. Han fikk et dårlig servegame tidlig, og da var det settet ødelagt. Han kommer seg veldig utover i kampen og spiller bra i tredjesettet, men Isner var umulig på servingen i dag, oppsummerte pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.
Han skrøt av sønnens tredjesett, men var samtidig klar på at han måtte ha servet bedre for å ha en sjanse.
– Men han lærer av det også, sa Christian Ruud.
Se hele intervjuet med Christian Ruud her:
Amerikanske John Isner er rangert som nummer 12 i verden, noe som betyddet at det var ingen enkel trekning for Casper Ruud i sin første Wimbledon-kamp.
Den norske tennisprofilen ligger 50 plasser lenger ned på rankingen enn sin amerikanske motstander, og har i tillegg ikke gress som sitt favorittunderlag. Dermed fikk 20-åringen periodevis en stri tørn i London.
Isner tok første sett 6-3, mens det i andre sett ble litt jevnere. Til slutt tok amerikaneren også det andre settet 6-4. Det tredje settet måtte avgjøres ved tie break og det ble meget spennende.
Ruud skal fortsatt spille double onsdag sammen med Lloyd Harris. Han tapte sin første rundekamp mot Roger Federer tidligere tirsdag.
Sett denne?

Hadde muligheten

I sett nummer tre unngikk Ruud det tidlige servebruddet som gjorde det vanskelig for ham i de to første settene. Dermed lå nøkkelen i å bryte Isners tunge serve, en oppgave som forble vrien å løse for nordmannen.
Isner har slitt med skade inn mot årets Wimbledon-turnering. 34-åringen hadde ikke spilt en kamp side i mars før møtet med nordmannen, men viste få tegn til problemene som har hemmet ham.
Det tredje settet gikk til tiebreak etter at spillerne fulgte hverandre tett til 6-6. Der hadde Ruud settball på 7-6, men mislyktes i å utnytte den.
I stedet satt Isner inn sin tredje matchball.
Se intervjuet med Casper Ruud her:
Flere andre tennisstjerner var også i aksjon tirsdag. Roger Federer, Rafael Nadal og Serena Williams er videre til neste runde. Dominic Thiem røk ut etter å ha tapt for Sam Querrey, mens Maria Sjarapova som måtte trekke seg på grunn av en skade.
(Eurosport.no/NTB)
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame