Novak Djokovic tok i dag sin fjerde Wimbledon-seier, og 13. Grand Slam-tittel, da han slo Kevin Anderson. Serberen vant over tre strake sett, 6 - 2, 6 - 2 og 7 - 6 (7 -3).
Det var en ekstremt glad mann som vant. Armene gikk i været, brøllet ble sluttet løs og gresset ble kysset.
Artikkelen fortsetter etter videoen:
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35
Årets seier var ekstra spesiell for ham. Da han fikk spørsmål om hvordan det føles å holde pokalen igjen, svarte han følgende:
– Det føles fantastisk, fordi for første gang i livet mitt er det en som roper "pappa, pappa".
Hele stadien brøt ut i jubel og applaus da de hørte ham snakke varmt om sin tre år gamle sønn, som satt godt plassert på morens fang.

Var usikker på fremtiden

Novak Djokovic hadde full kontrall fra start til slutt, og den sørafrikanske motstanderen kom aldri helt opp på hans nivå. De to første settene vant serberen enkelt, men i det siste ga Anderson han mer motstand. Også dette dro 31-åringen fra Beograd i land, og han kunne fortjent slippe jubelen løs.
Serberen var seedet som nr. 12 i turneringen. Han viste med denne seieren at han fortsatt hører hjemme helt i verdenstoppen i tennis. På grunn av skader har dagens vinner være utenfor toppen i flere år. Foran Wimbledon-publikummet fortalte Djokovic at han var usikker på om han noen sinne ville komme tilbake blant de beste.
– Dette er min første Grand Slam-finale på noen år, og det finnes ikke et bedre sted i verden å gjøre comeback enn her. Dette er et hellig sted for tennisverden.
Kevin Anderson var med dagens finale i sin andre Gram Slam-finale, men han står fortsatt uten seier. Han gikk også tapende ut av finalen i US-open i fjor.
– Det hadde vært fint å få til et fjerde set og å få spille mer her. Men å spille mot Novak er virkelig ikke enkelt. Han er en ekte mester, sa Anderson etter premieseremonien.
Djokovic takket ydmykt motstanderen.
– Han er i sin første Wimbledon-finale. I dag spilte han ikke sitt beste i de to første settene, men i det tredje var han en bedre spiller. Gratulerer! Jeg ønsker deg alt godt.
Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 KLOKKEN 12:00
Australian Open
Tennislegende reagerer på Djokovic-behandling: – Han har hatt de riktige dokumentene
13/01/2022 KLOKKEN 07:01