De to enorme idrettsbegivenhetene skjer samtidig, men Wimbledon-sjef Richard Lewis står på sitt. Finalen i den tradisjonsrike Grand Slam-turneringen flyttes ikke.
– Det er vår avgjørelse å beholde finaletidspunktet til 14.00 søndag (engelsk tid, journ. anm.). Det vil forbli slik i år, og det vil være slik neste år.
Wimbledon
Djokovic tok sin fjerde Wimbledon-tittel: – Det finnes ikke et bedre sted i verden å gjøre comeback
15/07/2018 KLOKKEN 15:37
Turneringsledelsen har heller ingen planer om å vise semifinalene eller finalen fra VM på storskjermene på centercourten i London. Lewis har riktignok ingen problemer med at publikum følger onsdagens semifinale mot Kroatia på telefonen.
– Lørdag var en av de mest spesielle dagene jeg kan huske under Wimbledon. Tennisen var fantastisk, samtidig som det var historisk fotballkamp i Russland. Flere tilskuere fulgte kampen på mobiltelefonen uten å forstyrre verken spillerne eller andre publikummere.
Nå håper han engelskmennene på tribunen får muligheten til å se det engelske landslaget på telefonen også under søndagens Wimbledon-finale.
– Jeg er sikker på at det samme skjer onsdag og forhåpentligvis søndag. Folk forstår hvordan en oppfører seg under Wimbledon, samtidig som jeg mener vi har funnet rett balanse. Vi er en tennisturnering, men anerkjenner at det skjer spesielle ting andre steder, sier Lewis og fortsetter:
– Vi støtter England under VM og kommer ikke til å skru ned internetthastigheten under søndagens finale.
(©NTB)
Wimbledon
Djokovic tok seg til finale
14/07/2018 KLOKKEN 15:17