Populære sporter
All sport
Vis alt

Team Ruud med klar tale: – Det er et mål

Kristian Hennie

Oppdatert 16/08/2023 klokken 12:53 GMT+2

Den norske tennisstjernen Casper Ruud og teamet hans er på plass i USA, og er klare for å gyve løs på siste test før US Open.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

Casper Ruud og teamet hans er på plass i Cincinnati før denne ukens Masters 1000-turnering.
24-åringen fra Snarøya hadde «bye» i første runde og møter australske Max Purcell (70. på ATP-rankingen) i sin første kamp. 25-åringen fra Sydney gikk seirende ut i strake sett mot sørafrikanske Lloyd Harris i første runde, og skal etter planen opp mot Ruud onsdag kveld norsk tid.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Publikum i ekstase etter vilt Alcaraz-slag

– Utfordrende vær

Team Ruud valgte å bli værende i Toronto etter exiten forrige uke. Det for å få inn noen gode økter før avreise til USA. Nå har de vært på plass i Cincinnati siden lørdag.
– Hvordan har oppladningen til ukens turnering vært?
– Det har vært bra og greit det. Vi ble igjen i Toronto og trente der i et par dager, så har vi vært her nå (Cincinnati) siden lørdag. Det har vært litt utfordrende vær, det regnet veldig mye igår (les. mandag), så vi trente litt innendørs og har fått mange bra økter likevel.
Det sier pappa og trener, Christian Ruud, til Discovery i forkant av nordmannens første kamp på hardcourten i Cincinatti. Selv om motsanderen til Snarøya-gutten er milevis unna ham på rankingen, blir det en tøff utfordring allerede i første kamp.
– Han er en god server og hvis han har en god servedag så er det utfordrende å klare å breake. Men får man ballen i spill og har en god servedag selv, så skal vi ha gode muligheter der selvfølgelig, sier han og fortsetter:
– Vi ser optimistisk på det, men ballen er rund og har motstanderen en kanondag og server bra, er det vanskelig selvfølgelig. Det har vi vært borti før, så vi skal takle det.

– Det er et mål

I fjor røk nordmannen ut allerede i første runde av turneringen i Cincinatti, den gangen mot amerikanske Ben Shelton.
Men etter exiten i fjor kan man mildt sagt si at Ruud spilte seg opp. US Open ventet, og der tok Ruud seg helt til finalen, hvor det ble tap for Carlos Alcaraz.
– Man vil jo alltid gjøre det bra. Så jo flere større matcher man vinner inn mot store turneringer, jo bedre. Vi ser på det som positivt. I fjor tapte vi i første runde her, og gjorde det bra i US Open. Så det er ikke nødvendigvis slik at hvis man gjør det dårlig her, så går det dårlig i US Open, mener pappa Ruud.
Han er nemlig klar i talen rundt én ting – turneringen i Cincinnati regnes absolutt ikke som noen form for «oppvarming» til US Open.
– Vi ønsker alltid å ha godfølelsen og vinne kamper, samt komme inn med mange seirer i bagasjen. Så det er et mål det. Det er viktig å gjøre det bra i Masters 1000, det er ikke noen oppvarming, det er en stor og viktig turnering hvor vi skal prøve å gjøre det bra, avslutter han.
Tar Ruud seg videre til tredje runde, møter han vinneren av Frances Tiafoe (10. på ATP-rankingen) og den sveitsiske veteranen Stan Wawrinka.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame