Populære sporter
All sport
Vis alt

Søt revansje for verdenseneren

Jørgen Ryggvik Karlsen

Publisert 18/08/2023 klokken 07:50 GMT+2

Carlos Alcaraz tok seg videre til kvartfinale i Masters 1000-turnerigen i Cincinnati.

VIDERE: Carlos Alcaraz tok seg til kvartfinale i Cincinnati.

Foto: Getty Images

  • Følg Masters 1000-turneringen i Cincinnati på discovery+.
Carlos Alcaraz - Tommy Paul 7-6 (8-6), 6-7 (0-7), 6-3
Syv dager etter at amerikanske Tommy Paul sørget for Alcaraz-exit i kvartfinale i Masters 1000-turneringen i Toronto jaktet verdenseneren revansje på hardcourten i Cincinnati i 3. runde i Western and Southern Open.
Etter nærmere to timer og 35 minutter med tennis var spanske Alcaraz sterkest og tok seg videre til kvartfinale etter to lengere regnavbrudd.
– Man må virkelig være forkusert. Det er ikke enkelt å spille, stoppe, spille og stoppe. Du kan ikke gjøre noe annet enn å være klar for å spille igjen, sier den regjerende US Open-vinneren.

Dobbelt tiebreak

Alcaraz, som hadde tre breakballer på stillingen 5-5 i det første settet, holdt hodet kaldt i den intense varmen i USA og servet hjem førstesettet etter to setballer i tiebreak etter at spillerne brøt hverandre en gang i første sett.
Så tok det virkelig fyr i Cincinnati.
Spillerne brøt hverandre tre ganger hver i det andre settet og Alcaraz hadde tre matchballer på stillingen 6-5, men Paul, som er rangert som nummer 14 i verden, tvang frem kampens andre tiebreak. Her feide det amerikanske hjemmehåpet verdenseneren av banen og vant 7-0 før regnet bød på problemer.
Se Paul hamre ballen i hodet på dommeren i oppvarmingen etter regnavbrudd:
picture

Hamrer ballen i hodet på dommeren: – Bra jeg ikke så det

For i siste og avgjørende sett ble det først 90 minutter regnavbrudd på stillingen 4-2 til Alcaraz, og da spillerne var tilbake på banen ble kampen nok en gang stoppet som følge av regnutfordringer.
Etter regnavbruddene hadde spanjolen kontroll og vant tredje sett komfortabelt 6-3. Nå venter australske Max Purcell, som sørget for en norsk sjokkexit da han overraskende vant mot Casper Ruud i 2. runde, for Alcaraz i kvartfinalen.

Djokovic videre

Dit kom derimot hverken tredjeseedede Daniil Medvedev eller fjerdeseedende Stefanos Tsitsipas.
Tyske Alexander Zverev vant mot russiske Medvedev med settsifrene 6-4, 5-7, 6-4, mens polske Hubert Hurkacz tok seg videre på bekostning av greske Tsitsipas da 26-åringen vant i strake sett med settsifrene 6-3 og 6-4.
Verdenstoer Novak Djokovic vant i strake sett mot franske Gäel Monfils og møter amerikanske Taylor Fritz i kvartfianle natt til lørdag norsk tid.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame