Populære sporter
All sport
Vis alt

Stopper opp tennisturneringen etter mer politivold i USA

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/08/2020 klokken 18:29 GMT+2

Torsdagens kamper i tennisturneringen Western & Southern Open er satt på pause i én dag etter at Jacob Blake ble skutt av amerikansk politi i helgen.

Naomi Osaka

Foto: SID

Uttalelse fra Eurosport: Eurosport støtter kampen mot rasisme og sosial urettferdighet.
I solidaritet med tennissamfunnet, fjerner vi alt tennismateriale fra våre plattformer i dag. Dekningen gjennopptas 28. august.
– Som sport, tar tennisen et standpunkt mot rasisme og sosial urettferdighet som nok engang har blitt et stort oppslag i USA, forteller arrangørene i en pressemelding gjengitt av The Guardian.
Amerikanske Naomi Osaka (22) tok initiativet til å ikke spille sin kamp av respekt for utfordringene knyttet til politiet og opprørene som pågår i USA. Dermed er altså turneringen satt på vent fram til fredag, før den starter opp igjen, som en gest på at tennismiljøet bryr seg og vier oppmerksomheten til mer essensielle ting.
Etter å ha nådd semifinalen onsdag kveld, uttalte også spiller Milos Raonic seg om den siste tids hendelser:
– Jeg håper vi både i herre- og kvinneklassen kan stå sammen og vise vår støtte på denne måten.
Afroamerikaneren ble skutt med sju skudd i ryggen av politiet i Kenosha i Wisconsin. Det har ført til store opprør over hele USA.
Onsdag kveld norsk tid tok først NBA-laget Milwaukee Bucks affære og boikottet sin kamp, før tennisstjernen Naomi Osaka annonserte at hun ikke stiller til semifinale i den gjeve tennisturneringen.
22 år gamle Osaka, som er den best betalte kvinnelige idrettsutøveren i verden, skrev på sosiale medier at det akkurat nå er viktigere ting enn tennis.
– Jeg er en atlet, men først og fremst en svart kvinne. Og som en svart kvinne, føler jeg at det er andre saker som krever umiddelbar oppmerksomhet og som er viktigere enn å se meg spille tennis, skrev Osaka.
Siden har hun endret mening. Osaka opplyser nå at hun kommer til å spille videre i turneringen. Hun mener det er bedre for bevegelsen.
(Eurosport.no/©NTB)
picture

Statement rasisme

Foto: Eurosport

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame