• Se Western & Southern Open lørdag fra klokken 16:30 på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
– Først og fremst er det veldig mange som er fryktelig klare til å komme i gang igjen, inkludert Casper Ruud. De fleste tennisspillere er vant til å spille i 10-11 måneder uten fri, så det har nok vært litt etterlengtet med en pause, men nå lengter de nok etter å spille igjen.
Det sier Eurosports tennisekspert Ola Bentzen før det endelig braker løs i New York. Årets utgave av Western & Southern Open, formelt kalt Cincinnati Masters, er flyttet fra Cinicinnati i Ohio til USTA Billie Jean King National Tennis Center i New York på grunn av US Open som spilles på samme anlegg i millionbyen.
Western & Southern Open
Djokovic triumferte i New York, fortsatt ubeseiret i år
29/08/2020 PÅ 19:46
Turneringen er den første i ATP-touren på over 175 dager, og verdensstjerner som Novak Djokovic, Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas har tatt turen til vest-USA for å delta i ATP-returen.
Cincinnati Masters er også en del av WTA-touren, så spillere som Madison Keys, Naomi Osaka og Venus Williams er også på plass i New York.

Slipper kvalik

Også Casper Ruud er på plass på det mektige tennisanlegget i Queens. 21-åringen går rett inn i hovedtablået i turneringen, og slipper dermed å delta i kvalifiseringen som begynte torsdag.
– Det er veldig stort at han har kommet rett inn i hovedtablået. Det er tøffere å komme rett inn i hovedtablået i en ATP 1000-turnering enn det er i en Grand Slam fordi det er færre som deltar, så det er nok veldig befriende for Casper.
– Samtidig er han avghengig av en god trekning for å få selvtilliten på plass fra starten av. Det er viktig for den mentale følelsen at Ruud klarer å vinne en kamp eller to i hovedtablotet, fortsetter Bentzen.
Torsdag kveld ble det klart at argentinske Diego Schwarzmann blir første motstander for Ruud i turneringen. Schwarzmann er nummer 13 på ATP rankingen, og seedet som nummer ni i Western and Southern Open. Casper Ruud er nummer 36 i verden og useedet.
Før møtet med Schwarzmann spiller imidlertid Ruud double sammen med chileneren Christian Garin. De møter Rajeev Ram og Joe Salisbury lørdag kl 19.00.

Tomme tribuner kan være en fordel

Med strenge smittevernregler, munnbind og tomme tribuner, er det liten tvil om at det blir en annerledes ATP-turnering i New York. Med tomme tribuner blir det også mindre liv og røre rundt banen, noe Eurosports tennisekspert mener kan slå positivt ut for Casper Ruud.
– Det er selvfølgelig litt stusselig, men jeg tror ikke det er en så stor ulempe for Ruud. Hvis han er så heldig og får møte en av de store kanonene, kan det være en fordel for Ruud å slippe den atmosfæren som alltid er gjeldende når spillere som Djokovic, Federer og Nadal er i aksjon, forklarer Bentzen.
– Det er nok mange som kan blomstre litt mer når det ikke er så mye kok på tribunene. Den mentale biten er veldig viktig i tennis, og det tror jeg vi kan se eksempler på i New York, legger han til.
I tillegg til å delta i single, skal Casper Ruud også uti double-turneringen i New York. Der skal han spille sammen med chileneren Cristian Garin.

– Vil åpne seg muligheter for Ruud

For vårt norske tennishåp i "The Big Apple" er Cincinnati Masters den første av flere turneringer denne høsten. Med US Open like etter avslutningen av ATP 1000-turneringen, går det slag i slag de neste månedene – med Roland Garros som den store rosinen i pølsa.
– Det store målet for Ruud er helt klart Roland Garros. Med en grusturnering i Roma i forkant, er planen å spille seg ordentlig varm i trøya før galskapen i Paris serves i gang, forteller Ola Bentzen.
I tillegg til Cincinnati Masters, US Open, Roma og Roland Garros, kan det også dukke opp flere andre turneringsmuligheter for Casper Ruud. Et av alternativene kan være ATP 250-turneringen som arrangeres i Kitzbühel, Østerrike.
Eurosports tennisekspert er ikke i tvil om at vårt norske tennishåp er godt forberedt før den spennnede tennishøsten – til tross for lite kampspill.
– Han har trent veldig bra gjennom hele året, og det virker som at han server bedre og raskere. Det vil åpne seg muligheter for Casper Ruud denne sesongen, sier en optimistisk Ola Bentzen.
Lørdag 16:30 er tennisstudio i gang på Eurosport 1, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Sett denne?

Ruud kritisk til Djokovic-turnering: – Heldigvis er jeg hjemme

Western & Southern Open
Stopper opp tennisturneringen etter mer politivold i USA
27/08/2020 PÅ 06:38
Western & Southern Open
Fikk advarsel etter denne hendelsen: – På grensen
25/08/2020 PÅ 16:57