Populære sporter
All sport
Vis alt

Sender stikk til konkurrentene: – Hvis noen skal slå meg må de lide

Kristian Hennie

Oppdatert 06/09/2023 klokken 18:02 GMT+2

Carlos Alcaraz har oppnådd mer enn mange tennisspillere bare kan drømme om i en alder av 20 år. Nå er han klar i talen før sin kvartfinale i US Open.

Carlos Alcaraz i aksjon på hardcourten i New York.

Foto: Getty Images

  • Følg Alcaraz mot Zverev i kvartfinalen i US Open natt til torsdag på discovery+ .
– Jeg har allerede opplevd viktige situasjoner i Grand Slams. Så selv om jeg kun er 20 år gammel, føler jeg meg erfaren i slike situasjoner, noe som betyr at det er flere øyeblikk som jeg takler med mer ro nå enn tidligere.
Det sier Carlos Alcaraz til Discovery i forkant av kvartfinalen hans i US Open. Der skal han opp mot tyske Alexander Zverev som ble for sterk for italienske Jannik Sinner i sin åttedelsfinale natt til tirsdag norsk tid.
Den spanske verdenseneren regnes som en av storfavorittene til å ta tittelen i New York, og selv strutter 20-åringen av selvtillit før kampen mot Zverev.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Kastet ut tilskuer etter sjokkoppførsel: – Det er ufattelig

– De må lide

Alcaraz har tross sin unge alder allerede vunnet to Grand Slam-turneringer. Senest i Wimbledon i sommer seiret han mot Novak Djokovic i finalen, i det som var hans 12. tittel i karrieren.
Hans første triumf i Grand Slam-sammeheng kom nettopp i US Open i fjor, da han ble for sterk for Casper Ruud og vant med settsifrene 3-1 mot den norske tennisstjernen.
– Fysisk føler jeg meg veldig bra nå. Mentalt også, og tennismessig spiller jeg på et høyt nivå. Så i disse settingene (Grand Slams) føler jeg meg rolig, sier Alcaraz og fortsetter:
– Jeg føler at jeg kan spille med lavere skuldre når jeg vet at hvis noen skal slå meg må de lide, løpe mye og spille på et veldig høyt nivå over lang tid.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Spesiell situasjon: Ga beskjed til forvirret tilskuer

Trofast i egen stil

Før åttedelsfinalen til Alcaraz uttalte den amerikanske tennislegenden, John McEnroe, at Alcaraz er «den beste 20-åringen han noensinne har sett».
Akkurat det utsagnet er det nok mulig å være enig i.
Nå skal altså 20-åringen prøve å forsvare US Open-tittel fra i fjor, og han er selv sikker i sin sak på at kontinuiteten i spillet hans forsterker sjansene for suksess.
– Det jeg prøver på å gjøre i hver kamp, føler jeg at jeg har gjort veldig bra. Å spille agressivt og gå opp til nettet ved flere anledninger. Det er i utgangspunktet min spillestil, sier spanjolen.
På spørsmålet om han har funnet en større ro i spillet sitt etter suksessen i tidligere Grand Slam-turneringer, svarer 20-åringen:
– Jeg tror ikke jeg har tvilt på den (red.anm. spillestilen) på noe tidspunkt, for jeg har vært trofast mot spillestilen min i hvert eneste øyeblikk av kampene, avslutter den spanske verdensstjernen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame