Populære sporter
All sport
Vis alt

Alcaraz seiret i ellevill finale mot Djokovic – sikret sin andre Grand Slam-tittel

Kristian Hennie

Oppdatert 16/07/2023 klokken 20:35 GMT+2

Søndag ettermiddag smalt det: Carlos Alcaraz mot Novak Djokovic i finalen i Wimbledon.

Her sikrer Alcaraz Wimbledon-seieren

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz 2-3 (6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 4-6)
Søndag ettermiddag var det duket for finalen i Wimbledon på herresiden, da tennisikonet Novak Djokovic møtte verdensener Carlos Alcaraz til dyst på gresset i London.
Og det skulle vise seg å bli en ordentlig intens duell på centercourten i England, hvor Alcaraz viste seg fra sin sterkeste side søndag kveld. Spanjolen vant på imponerende vis etter over 4,5 time på gresset med settsifrene 3-2.
Alcaraz har nå vunnet to Grand Slam-titler i en alder av 20, etter at han seieret i finalen i US Open mot Casper Ruud i fjor. Spanjolen har med det vunnet i begge finalene han har kommet til i Grand Slam-sammeheng.
– For meg er dette helt utrolig. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg hadde ikke forventet å komme hit så raskt, så jeg er veldig stolt av meg selv og teamet rundt meg, jobben vi legger ned hver eneste dag for å kunne prestere, sier Alcaraz i intervjuet med arrangøren etter tittelen var sikret.
– Jeg liker naturligvis ikke å tape slike kamper som dette. Men jeg må samtidig være takknemlig, for jeg har vunnet mange tette og jevne kamper tidligere, sier Djokovic etter kampen.
Sett denne? Saken fortsetter hun videoen.
picture

Publikum i ekstase etter ellevilt poeng: – For en tennis

Djokovic-dominans fra start

Fra start i søndagens finale var Djokovic i en egen klasse. Den serbiske 36-åringen brøt Alcaraz to ganger tidlig, og var oppe i 4-0 etter kort tid på gresset i London.
Verdenstoeren fra Beograd hadde få problemer med å sikre seg det første settet med 6-1 etter under en halvtime spilt.
I andre sett viste derimot den spanske superstjernen seg fram. Alcaraz brøt Djokovic til 2-0, før serberen svarte på spanjolens serv og brøt tilbake før han vant på egen serve til 2-2.
Sett denne fra semifinalen? Saken fortsetter under videoen.
picture

Djokovic kan ikke tro hva han straffes for: – Modig gjort av dommeren

Deretter fulgte de to spillerne hverandre tett og vant på egne server, og det var dermed duket for tiebreak. Der var Alcaraz sterkest og vant et svært jevnt tiebreak med sifrene 8-6.
– Vi får minst fire sett i Wimbledon-finalen her altså. Her må man bare henge med videre, utbrøt Discovery-kommentator Ola Bentzen da Alcaraz sikret seg det andre settet.

Alcaraz slo tilbake

Når det så ut som at Djokovic virkelig hadde momentum, viste altså Alcaraz hvorfor han er rangert som nummer 1 i verden.
I det tredje settet startet den spanske 20-åringen med å bryte Djokovic til 1-0 og plutselig var situasjonen en litt annen på gresset i London.
Alcaraz fortsatte å vise styrke i tredje sett og dro det i land med sifrene 6-1 til slutt, etter å ha brutt den serbiske stjernen to ganger til i løpet av settet.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Djokovic klikker etter Alcaraz-poeng

Det betydde at spanjolen kunne avgjøre det hele i fjerde sett, men der svarte Djokovic kontant. Serberen brøt Alcaraz ved to anledninger i settet og sikret det med sifrene 6-3.
Dermed var det klart for et siste og avgjørende sett da spillerne hadde vært i aksjon i over fire timer. Der viste den spanske 20-åringen seg sterkest og kunne dermed innkassere sin andre Grand Slam-tittel i karrieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame