Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik kan Ruud bli verdensener i dag

Oppdatert 09/09/2022 klokken 10:16 GMT+2

For første gang i historien kan den høyest rangerte spilleren i verden være norsk. Topplasseringen kan være kun én seier unna.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud har vartet opp med storspill og har i tillegg vært heldig med trekningen av US Open. Det har banet nordmannens vei til posisjonen som verdensener.
Allerede før starten av US Open var det klart at Ruud kunne ende opp som verdensener etter Grand Slam-turneringen i New York.
– Det er kult å være i den posisjonen. Den har jeg aldri vært i før. Nå er det fire stykker som har muligheten til å være nummer én etter US Open, og jeg er en av dem. Så det er veldig morsomt å tenke på det, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det før jeg legger meg, sa Ruud til Discovery den gang.
Nå er Ruud én av tre som kan sitte igjen som verdensener etter at turneringen er ferdigspilt. I tillegg til nordmannen er nåværende verdensener Rafael Nadal inne i bildet. Den spanske kometen Carlos Alcaraz, som er i den andre semifinalen, kan også ende opp som verdensener.

Jevnt i toppen

Så hva må til for at Casper Ruud skal ende opp som verdensener? Vel, vinner han turneringen er det ingen tvil om at han tar over toppen, men selv med finaletap kan han sitte igjen som nummer én.
Dersom Alcaraz taper mot Frances Tiafoe i semifinalen og Ruud tar seg forbi Karen Khatsjanov, vil nordmannen klatre forbi begge spanjolene.
Dersom Ruud ryker ut i fredagens semifinale, vil han ende opp som nummer tre i verden uansett utfall i den andre semifinalen.
SpillerNåværende poengsumTap i semifinalenTap i finalenVinner av finalen
Rafael Nadal5810---
Carlos Alcaraz5460546059406740
Rafael Nadal5370537058506650

Lettere motstand

Det var ventet at Ruud skulle få betraktelig vanskeligere motstand i de tre siste finalerundene enn det han har fått. Fra start var det ventet at det ville bli greske Stefanos Tsitsipas som ventet i kvartfinalen. Han røk ut i første runde av turneringen.
Også i semifinalen kunne Ruud møtt på stor motstand. Russiske Daniil Medvedev vant fjorårets utgave av turneringen, og var ranket som nummer én før turneringstart. Han måtte gi tapt for australske Nick Kyrgios i åttendelsfinalen. Men heller ikke den kontroversielle australieren maktet å ta seg til semifinalen. Han røk noe overraskende ut mot Karen Khatsjanov i kvartfinalen.
Dermed er det kun russeren rangert som nummer 31 som står i veien for nordmannens andre Grand Slam-finale i år. Skulle alt gå veien for Ruud i semifinalen, er Alcaraz den eneste med høyere ranking som kan bli eventuell motstander i finalen.
Etter kvartfinaletapet fikk flere av racketene til Kyrgios kjørt seg. Se situasjonen her. Saken fortsetter under.
picture

Her klikker det fullstendig for Kyrgios

Fredag fra kl. 21.00: Følg Casper Ruud mot Karen Khatsjanov på MAX, Eurosport.no og discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame