Populære sporter
All sport
Vis alt

Kan bli verdensener etter US Open: – Kult å være i den posisjonen

Oppdatert 31/08/2022 klokken 18:15 GMT+2

Onsdag kveld skal Casper Ruud måle krefter med nederlandske Tim van Rijthoven. Dersom nordmannen tar seg videre, kan han for alvor rette blikket mot en historisk plassering på ATP-rankingen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Mandag tok Casper Ruud seg enkelt videre mot britiske Kyle Edmund i US Open. Kampen ble avgjort i strake sett (6-3, 7-5, 6-2), der 23-åringen fra Snarøya var spesielt overlegen i siste sett mot den britiske 27-åringen.
På Ruuds side av tablået har både Stefanos Tsitsipas (4. seedet) og Taylor Fritz (10. seedet) røket ut av turneringen allerede og veien frem til en eventuell semifinale har åpnet seg opp betraktelig for nordmannen.

Kan bli verdensener

Skulle Casper Ruud gå helt til topps i US Open, venter plassen som verdensener, med mindre han møter Rafael Nadal i finalen. Selv er han ikke for opphengt i rangeringen før turneringen er ferdig.
– Jeg kan ikke si at jeg tenker så mye på det, egentlig. Jeg skal bare prøve å gjøre en god turnering, så får vi se hva som skjer etter turneringen, sier Ruud til Discovery og fortsetter:
– Det er kult å være i den posisjonen. Den har jeg aldri vært i før. Nå er det fire stykker som har muligheten til å være nummer én etter US Open, og jeg er en av dem. Så det er veldig morsomt å tenke på det, men jeg prøver å ikke tenke for mye på det før jeg legger meg.
Med elleve dager igjen til finalen i US Open, er ikke verdensrankingen noe nordmannen vil henge seg for mye opp i.
– Det er mange dager igjen av turneringen og mange kamper som skal spilles, så målet er å gjøre en god turnering. Så får vi se hva rankingen er og hvordan det ligger an etter disse to ukene.

– Hvorfor ikke?

Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen tror Ruud kan gjøre det helt store i New York. Spesielt med tanke på exiten til Tsitsipas og Fritz.
– Han gikk til finale i Roland-Garros. Det var ikke mange som trodde det heller, så hvorfor ikke? Jeg tror Casper kan klare det. Hvis brikkene faller hans vei her, kan han absolutt gå til topps. Han gikk til finalen i Miami, spilte semifinale i Montreal. Dersom alt klaffer, kan han selvfølgelig gå gjennom det tablået der, forteller han.
Han trekker fram Nick Kyrgios og Daniil Medvedev som favorittene på Ruuds side, men nordmannen lurer like bak, ifølge Lindås Olsen.
– Jeg tror at Ruud faktisk kan vinne denne turneringen her. Vi må få være lov til å være såpass optimistiske - hvis alt klaffer.
– Hvis Casper Ruud skal vinne denne turneringen og bli verdensener, så tar han sine kollegaer på fysikken og det mentale. Han har litt begrensninger på det rent tekniske, men på det fysiske og det mentale er han helt rå, fortsetter kommentatoren.

Nederlandsk motstand

Men først må Casper Ruud komme seg gjennom en tøff kamp i den andre runden. Onsdag kveld venter nederlandske Tim van Rijthoven.
– Jeg tror Tim van Rijthoven er mye farligere for Casper Ruud enn hva Kyle Edmund var, sier Lindås Olsen.
Nederlenderen er ranket som nummer 117 i verden. Han tok sin første tittel i karrieren i årets Libéma Open, da han slo den russiske verdenseneren Daniil Medvedev i finalen. I årets Wimbledon røk han i kvartfinalen mot verdenssekser Novak Djokovic.
– Han har hatt en fantastisk gressesong. Han er ett år eldre enn meg, så jeg husker at vi spilte junior samtidig. Han har brukt litt mer tid enn andre spillere eller til å komme seg på dette nivået. Jeg har ikke sett han på noen år nå, sier Ruud. Han legger til:
– Han er så absolutt en spiller med stort repertoar og stort toppnivå. Han server bra, slår hardt og er aggressiv til verks. Det må nok mange gode returer til og jeg må prøve å nøytralisere spillet så godt som mulig, og så må jeg prøve å bevege på han når jeg får muligheten til det. Vi har prøvd å analysere han litt og se på litt videoer av han, så jeg tror vi har en noenlunde bra plan.
Har du sett denne?
picture

Nadal tilbake med et brak: – Ventetiden har vært lang

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame