Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud måtte se seg slått i US Open-finalen: – Jeg vil fortsette å jage

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 12/09/2022 klokken 02:45 GMT+2

Casper Ruud klarte ikke å hamle opp med det spanske stjerneskuddet Carlos Alcaraz.

Se høydepunktene: Casper Ruud tapte US Open-finalen etter fire sett

Casper Ruud - Carlos Alcaraz 1-3 (4-6, 6-2, 6-7, 3-6)
Det var mye som stod på spill søndag kveld på Arthur Ashe Stadium i New York. Vinneren ville ta sin første Grand Slam-tittel og samtidig kunne krone seg som verdensener.
Casper Ruud har tidligere trøblet mot Carlos Alcaraz, og heller ikke i US Open skulle 23-åringen fra Snarøya få sin første seier over den spanske sensasjonen.
Nordmannen kjempet iherdisk og slo knallhardt tilbake etter å ha tapt åpningssettet. Han fikk også sine muligheter til å gå opp til 2-1, men måtte til slutt se settet glippe i et tiebreak.
Ruud klarte heller ikke å ta det fjerde settet, og måtte dermed se drømmen om sin første Grand Slam glippe for denne gang etter tre timer og 20 minutter på hardcourten i New York.
– Det er vanskelig å forklare alt sammen. Alt har gått så bra og jeg er veldig glad for det. Det var en veldig spesiell dag for både meg og Alcaraz i dag. Vi visste begge hva som stod på spill og det er gøy at begge finalistene vil være nummer én og to i verden i morgen. Jeg synes det er passende, sa Ruud til arrangøren etter kampen, som innledet intervjuet med å hedre de som gikk bort i terrorangrepet på World Trade Center 11. september, 2001.
– Jeg er selvfølgelig skuffet at jeg ikke er verdensener, men 2. plass er ikke så ille det heller. Jeg vil fortsette å jage min første Grand Slam-tittel og posisjonen som verdensener, fortsatte Ruud.
Se Casper Ruud bli hyllet etter kampen her (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Ruud hyllet av fansen: – Gåsehud hele veien

Hylles av Nadal

Det er ikke bare publikum som ytret sin respekt i etterkant av finaletapet. Nordmannens store forbilde, Rafael Nadal, var tidlig ute på Twitter for å gratulere begge finalistene med prestasjonene.
– Fantastisk forsøk, Casper Ruud. Veldig stolt av deg! Uflaks i dag, men en fantastisk turnering og sesong. Fortsett! var Nadals beskjed til Snarøya-gutten.
I tillegg gratulerte han Carlos Alcaraz med sin første Grand Slam-triumf og posisjonen som verdensener.

Tidenes yngste

I tillegg gratulerte Nadal Carlos Alcaraz med sin første Grand Slam-triumf og posisjonen som verdensener.
19-åringen har for alvor hatt sin gjennombruddssesong i verdenstoppen. Tidligere i år tok han sin første ATP 1000-tittel, da han også slo Casper Ruud i Miami Open tilbake i april.Én måned senere skulle han ta sin andre Masters 1000-tittel. 8. mai slo han Alexander Zverev i Madrid Open-finalen i strake sett.
– Utrolig. Det er noe jeg har drømt om siden jeg startet å spille. Det er et spesielt øyeblikk for meg, og jeg kommer aldri til å glemme dette, sier den ferske US Open-vinneren til Discovery.
Nå blir han tidenes yngste verdensener. Lleyton Hewitt hadde den gamle rekorden med 20 år og åtte måneder. Den nye rekorden lyder på 19 år og fire måneder.
Ruud ville tatt posisjonen som verdensener dersom han hadde vunnet kampen.
Den unge spanjolen tok i tillegg en helt annen rekord. Etter at kampuret bikket tre timer og to minutter, ble Carlos Alcaraz offisielt spilleren med flest minutter i en Grand Slam-turnering med 23 timer og 21 minutter. Den nye rekorden er nå på 23 timer og 39 minutter.
Den gamle gamle rekorden tilhøret Kevin Anderson som han satt tilbake i 2018 under Wimbledon.
Se høydepunktene øverst i artikkelen.

Nervepreget start

Det var en åpning preget av nerver hos begge spillerne. Casper Ruud startet med serven, men Alcaraz spilte seg til en breakball umiddelbart. Nordmannen reddet seg dog inn og tok føringen fra start.
Så skulle nordmannen få sine muligheter. Alcaraz trøblet i likhet med Ruud i sitt første servegame. Casper Ruud fikk to breakballer. Begge var mulige for å returnere for 23-åringen fra Snarøya, men begge returene endte opp i nettet.
Til slutt utlignet Alcaraz til 1-1, før det istedenfor var den spanske kometen som skulle ta det første bruddet. En tydelig preget Ruud havnet under 0-40. Han reddet den første breakballen, men klarte ikke stå imot trykket fra spanjolen, som enkelt tok det tredje gamet.
Casper Ruud fikk en breakball allerede i det tredje gamet, men klarte aldri å slå tilbake. De to tennisgigantene fulgte hverandre hele veien, og det første settet endte med 6-4 til spanjolen.

Slo knallhardt tilbake

Nordmannen skulle slå knallhardt tilbake i det andre settet. De fulgte hverandre fram til det stod 3-2 til Casper Ruud, men så skulle 23-åringen fra Snarøya få sitt første break.
Ruud gikk opp til 4-2, men fikk en breakball imot seg umiddelbart. Den klarte han dog å forsvare. Nordmannen gikk opp til 5-2, og skulle også avgjøre det i det påfølgende gamet.
Det bølget fram og tilbake i servegamet til Alcaraz, men etter å ha kjempet en intens kamp på 40-40, skulle Casper Ruud sikre seg sitt tredje game på rad og vant med det andre sett 6-2.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Høstet applaus fra publikum etter fair play: – Det sier mye om Casper

Knust i tiebreak

Dramatikken skulle vokse ytterligere i det tredje settet. Casper Ruud startet nok en gang med serven, men ble brutt av Alcaraz umiddelbart. Spanjolen bekreftet bruddet enkelt og spilte seg også til en breakball for 3-0.
Men Ruud reddet seg inn, og istedenfor 3-0 skulle Ruud utligne til 2-2 på direkten. Etter dette skulle spillerne holde servegamene sine ganske komfortabelt fram til det stod 6-5 til Casper Ruud.
Alcaraz' siste servegame balanserte på en knivsegg. Casper Ruud spilte seg til to settballer i et game som bølget fram og tilbake på 40-40.
Men etter et intenst og langt game, utlignet Alcaraz til 6-6 og sørget med det for at settet skulle avgjøres i et tiebreak.
I tiebreaket var det dog ingen tvil om hvor settet skulle ende. Casper Ruud gikk opp til 1-0, men etter det var det sjanseløst. Alcaraz var på et helt annet nivå i tiebreaket og vant til slutt med knusende 7-1.

Avgjorde

De to tennisessene fortsatte å følge hverandre tett i det fjerde settet. Ruud og Alcaraz var on serve fram til det stod 3-2 til Alcaraz. Da skulle igjen spanjolen ta første stikk, samtidig som han tok et stort steg mot trofeet.
Casper Ruud ga seg ikke til tross for at Alcaraz gikk opp til 4-2. I det påfølgende gamet fikk nordmannen en kjempestart. Han gikk opp til 30-0, men igjen skulle Alcaraz slå knallhardt tilbake.
Fra 30-0 til 30-40, og gamet gikk også til den unge spanjolen. 19-åringen gikk opp til 5-2 og var med det kun ett game unna sin første Grand Slam-tittel.
Casper Ruud klarte aldri å slå tilbake. Dermed måtte han for andre gang i år se seg slått i en Grand Slam-finale.
– Jeg synes det til tider er en fantastisk velspilt tenniskamp. Casper Ruud viser seg også fra en veldig god side, men kommer litt til kort mot 19-åringen fra Spania, oppsummerte kommentator Ola Bentzen etter kamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame